Trettio dagar mot toppen – dag 20 och 21

Projekt toppform (alternativt helrenovering?) går mot upploppet. Jag har fått ett par frågor vilken topp det är jag vill uppnå.

Jo, det är nämligen så här – den här bloggserien med trettio dagar tog sin början den 25 januari, när jag först utnyttjade mitt sprillans nya gymkort. Det var en välkommen födelsedagspresent från maken och i paketet ingick även en timme med personlig tränare. Det blev symboliskt för mig – trettio dagar gäller månadskortet och jag ville också komma i bättre form mentalt under tiden: en timme med personlig tränare, lätt styrke- och konditionsträning några gånger i veckan, äta bra och hyfsat rätt, mycket vila och försöka välja mina jobbuppdrag så min trötta kropp och ännu tröttare hjärna inte behöver stressa.

Så åkte jag till Nepal i elva dagar och när jag kom hem drogs jag, som vanligt, med Kathmanduhosta och förkylning. Men jag har kämpat på mot formen, kamp light, liksom. Jag har promenerat en del, käkat mycket frukt och grönt (broccoli ska man äta varje dag, sägs det, numer sipprar den ut genom mina öron), försökt ta det lugnt och relaxa, sovit enormt mycket, varit på yogakurs och haft ett otal göra ingenting-förmiddagar i bästaste soffan. Jag funderat en hel del på hur jag ska lägga upp framtiden (även om jag skulle må bättre av att inte fundera), jobbet och min arbetsbörda är just det värsta stressmomentet. Ska jag dra ner på Nepalverksamheten? Eller ska jag vidga den ännu mer, kanske rentav ägna mig bara åt den? Ha fokus på en sak istället för att spreta med tre (Nepal, författarskap och mitt jobb som tolk), och så småningom också kunna ta ut en anständig lön för allt det jobb jag faktiskt lägger ner?

Jag lär återkomma till den frågeställningen om och om igen.

Hur som helst – mot formen var det.

Dag tjugo ägnades åt yoga, från morgon till efter lunch. Fantastiskt skönt och välbehövligt, om än aningen plågsamt och jobbigt stundvis. Finaste Linda på Sattvic ledde oss genom Hormon Balance Yoga, något som jag rekommenderar till kvinnor i alla åldrar. Vare sig vi vill eller inte är vi toppstyrda av våra hormoner, livet igenom. Jag har inga foton från yogadagen, däremot från kvällens övningar.

SAM_3587

Vi ville bjuda fröken Nimi på en ny upplevelse och det blev biljard.

12728799_1182626548414949_6338786226687541895_n

SAM_3594

12694722_1182628765081394_3134258417696044014_o

Riktigt duktig var hon, minsann, även om det var jag som vann (mycket förvånande, men ändock … ).

Dag tjugoett tog vi det lugnt. Medan maken inventerade förrådet under förmiddagen tog Nimi och jag en långpromenad.

SAM_3602

Det var snöigt, kallt och helt underbart skönt.

SAM_3606

SAM_3599

Vad gör man när man vatt ute på promenad i snövädret?

SAM_3625

Man dricker en kopp varm choklad. Såklart.

Eftermiddagen var vikt för tolkuppdrag för min del, det var också anledningen till att vi befann oss i Gävle överhuvudtaget. När jag arbetat klart hämtade jag resten av gänget i vår Gävlelya och vi åkte hem till Sundsvall. Kvällen avslutades, som vanligt nu för tiden, med Chaga-te och kamferdroppar. Det verkar som om jag sover bättre med den kuren.

 

 

Ajj La Vjoo

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *