Mission BBQ

Detta är barbequens lilla Mecka, grundat av amerikanska patrioter.

SAM_0875

SAM_0872

Varje dag hälsar man sin stars and stripes, reser sig för sin flagga, sitt land. SAM_0871

Man hyllar sina krigsveteraner och restaurangens väggar utgör ett litet museum med allehanda fotografier och information.

CIMG7642

SAM_0864

Många av gästerna är unga, biffiga män. Det finns flera militärbaser runt området och det är tydligt att många av besökarna kommer därifrån. SAM_0863

SAM_0879

Vikken tur att maken hade stars and stripes på sin USA-tröja. Och att jag tog på mig nyaste snyggkjolen. Det är lite stripes över den också, eller hur?

SAM_0880

Det här känns väldigt annorlunda för oss, från landet Lagom. Där hätska debatter förs huruvida man ska hissa flaggan på skolavslutningen eller inte. Tänk om vi någon gång kunde vara lika stolta över vårt land som folket ”over there”. De verkar värna om och försvara sitt land med näbbar och klor – för de är stolta över det.

Som jag ser det har vi i pyttelandet Sverige all anledning att vara lika stolt, om inte ännu mer. Maken och jag har varit mäkta förvånade de här semesterveckorna över de fakta våra amerikanska värdar presenterat oss om semesterrätt, föräldraledighet och arbetsrätt etc. Vill du vara hemma med ditt barn, fine, var det, ett helt år om du så önskar. Men du får betala själv. Många amerikaner jobbar året runt. Semester, vad är det?

Jag går inte in på detaljer, meningen var att göra ett inlägg om en häftig restaurang, men jag tycker det är värt att peka på vilka fina priviligier vi har här hemma.
SAM_0878SAM_0874

Det lilla rökeriet står parkerat utanför restaurangen. Det är härifrån allt det ”göttiga” får sin karakteristiska smak.

SAM_0867Och nog var det gott, allt! Som vanligt här i USA köar vi till beställningsdisken. Man står aldrig längre än några minuter, det är alltid löpande band-principen, allt går supersnabbt.

CIMG7636

CIMG7635

SAM_0858

Vi beställde ribs, majskaka … CIMG7638

… cole slaw, vita bönor med hickorysmak och hemgjorda fries.

SAM_0869

SAM_0865

Oj, oj, oj, var det gott eller? För en gångs skull får ni se en äcklig restbild 😉

CIMG7640

Vad tycks om min nya, amerikanska mössa?

– övermätta och belåtna, vad gör man då?

SAM_0883Jo, man åker hem och spelar kort. Denna kväll blev det Skipbo, ett spel vi introducerade för våra amerikanska värdar.

Tack till värdarna och tack Universum!

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *