Trettio dagar mot toppen/dag 1

Nu är det nog.

Jag är trött på att ständigt vara trött. På att, varje kväll när jag stupar i säng, oroa mig över att vakna redan vid tretiden. Och sedan, när jag gör det, vrida och vända mig i timtal. Jag är trött på att ligga vaken och fundera och älta allt från gamla oförrätter och livets orättvisor till lögner och svek. Mitt panik-jag krigar mot mitt bättrevetande-jag. Det är så dumt, så dumt. Och symptomatiskt. Jag kan vakna av odefinierbar smärta i magen, huvudvärk, ont i munnen eller att tankarna far omkring som ett kaos (redan innan jag vaknar … ). Jag är trött när jag lägger mig, jag är trött när jag vaknar.

Nu får det banne mig vara nog.

I morse bestämde jag mig för att i dag är det dags. Dags att få tanten i form. Är man i form fysiskt mår man bättre mentalt, sover bättre, stressar mindre och allt sådant. Det vet väl alla, eller hur?

Jag började med att dricka ett glas citronvatten med en sked kokosolja. Det ska visst vara nyttigt, men särskilt gott var det inte. Jag käkade två kokta ägg och en apelsin till frukost och gick sedan till gymmet.

På väg dit mötte jag en välbekant profil, Wanja Stålmormor Sjödin. Wanja har passerat pensionsåldern för länge sedan men är mer vältränad och fräsch än de flesta femtioåringar. Jag lovar. Detta är ett tecken, tänkte jag. För första gången på flera år beger jag mig till Korpen och för första gången på flera år träffar jag Gävles starka dam. Yiippiiiie – jag är definitivt på rätt väg! Vi bytte ett par ord och jag fortsatte, väldigt glad i hågen, mot gymmet.

Eftersom det är så länge sedan jag senast såg en dylik lokal från insidan tog jag det lugnt, strosade runt och kollade maskinerna. Jag rodde en kilometer, körde ett par maskiner för att testa armar, ben och rygg och avslutade med tre minuter på den supertråkiga (och därför förmodligen jättenyttiga) crosstrainern. Innan jag gick därifrån bokade jag en timmes PT på onsdag. Här ska tränas. Och om trettio dagar ska jag må som en ny människa, har jag bestämt.

IMG_4953

Jag promenerade hem genom snölandskapet. Temperaturen låg på behagliga fem-sex minusgrader och drivorna ligger höga. Det är bedövande vackert. Väl hemma käkade jag ett par knäckemackor med rökt kalkon och ägg tillsammans med en kopp nyttigt Chagate. Jag såg ett avsnitt av Top Model på teve och ägnade resten av eftermiddagen åt min mailbox och lite administration.

IMG_4954I kväll har jag packat. Det mesta i de fem plastsäckar med barn-, dam- och herrkläder vi haft i förrådet ligger nu i tre stora resväskor. Snart åker jag till Nepal och då tar jag med tröjor, t-shirts, mössor och en massa jeans.

IMG_4963

Det har varit Idrottsgala på teve i kväll. Jag, som inte brukar se på teve, har alltså aktivt sett två program i dag. En nostalgitripp blev det när de tre gamla hockeystjärnorna Sundin, Forsberg och Lidström hyllades. Sådan hockey lär vi aldrig mer få se.

Nu är det sängdags. Oavsett hur jag sover (eller inte sover … ) i natt så har jag haft en mycket bra dag. Början på resten av de trettio dagarna mot toppen. Sådetså.

IMG_4955

PS: Detta var min belöning idag, bara för att jag är så bra …

Heja mig!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Trettio dagar mot toppen/dag 1

 1. JA, heja dig!
  Jag önskar dig Lycka till med alla dina fina mål !
  Jag önskar jag vore lika duktig!
  Många gookramar till dig
  Din vän for ever
  Tarja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *