Mer högmod

Tåget anländer till ett snöigt Hudiksvall. I en timme har jag njutit av ett vackert vinterlandskap där solen färgar sig mörkgul och röd i sina försök att tränga genom dis och moln långt där borta. Jag har suttit bekvämt tillbakalutad i mitt säte och sett på snötyngda träd, meterhöga drivor och fascinerats över naturen skönhet.

En av de negativa saker som följer med snö, is och kyla är just isen. Tågvärdinnan jobbar just nu frenetiskt med en dörr som frusit fast. Det är halt under snön och jag undrar jag om jag inte snart kommit till den ålder då det är helt legitimt att skaffa broddar? Men, förresten, det är nog inte åldersrelaterat. Egentligen. Mer for safety, så att säga.

Nu avgår vi. Tidtabellen säger att vi ska landa i Gävle om två timmar. Där ska jag först besöka stam- och favoritfiket: Lotus på centralstationen. Jag antar det blir en god, hemlagad soppa och en kopp kaffe.

Sedan tar jag buss nummer fyra (tror jag i alla fall, måste nog kolla så man inte ändrat turlistorna efter nyår) till Hille församlingsgård. Där ska jag visa bilder i dag och berätta om Mitt NepalJättekul att ha sådana uppdrag redan i mitten av januari. Jag har största väskan full med mössor, väskor, smycken, hattar och böcker. Så roligt det ska bli!

10845960_10152609623618720_6292368786849752309_n

Och vet du, jag vill gärna ha fler sådana jobb. Bildvisningar från Nepal, föreläsningar om volontärskap, home partys där jag visar bilder en stund och man sedan får klämma, känna och njuta av mina vackra varor från Nepal.

Skulle du (kostnadsfritt såklart) vilja bjuda vännerna på ett par trevliga timmar tillsammans med mig? Är du medlem i en förening där ni brukar ha intressanta aktiviteter på agendan? Vet du någon skolklass där intresse finns av att få en liten inblick om hur barn i andra delar av världen har det?

Hör av dig, så gör vi tillsammans ett trevligt och bra arrangemang! Klicka här för att få mer information på min hemsida.

Just ja, högmod var det! Jag känner mig inte speciellt övermodig, mer glad och stolt över att faktiskt ha fått till en riktigt bra novell om den första av de gamla dödssynderna: högmod.

10922521_10152649430877029_1938071259427263761_n

Jag har fått fin feedback av mina testläsare och snart är jag själv nöjd med berättelsen. När jag läser de andra författarnas inlägg på Facebook att de är klara med sina noveller förstår jag inte riktigt. Jag blir nämligen aldrig klar. Jag kommer att skicka in den, så småningom, hyfsat nöjd. Men klar blir jag aldrig. Det finns alltid förbättringar och förändringar att göra.

Nu ska jag ägna resten av dagens tågtid till att redigera mitt högmod, inte en sista gång, men en av de sista.

Nästa gång vi ses och hörs är det förmodligen över girighet. 

Ha det gott!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Mer högmod

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *