Livet på Solbygården – prolog

Hej, kära följare! Jag behöver inte förklara, alla har ni läget klart för er: virushelvete, reseförbud och inställt socialt liv. Åtminstone för oss som är (liv-)rädda om hälsan.

Förhoppningsvis kommer lättnader snart, men risk finns för bakslag och ytterligare restriktioner. Karantän skriker vissa efter? Visst, spelar ingen roll för min del, min uppfattning är att jag redan befinner mig i karantän. Jag åker till och från jobbet, käkar middag med gubben, har inte träffat vänner på månader. Jag kan lika gärna vara hemma dagarna i ända: torka maskrosor till te, tillaga läckra köttgrytor till frysen, träffa kompisar per telefon, meditera, träna med Sofia på teve 1, spela Canasta med maken och dricka vin – men i längden är det detsamma som att tyna bort.

Våra omsorgsfullt fördelade semesterpengar är låsta på olika håll i världen. Vi hoppas väl på att få tillbaka en del av dem, men sommaren ser ut att även den få tillbringas hemma på verandan. Som vi älskar, visst, men …

Näää – men så trist kan man ju inte ha det, eller hur? Nej! Nu får det vara nog! Jag ska glädjas tio gånger extra över allt skojigt, roligt och tillfredsställande som inträffar. Och detta ska jag göra i mitt nya bloggtema ”Livet på Solbygården”.

Vi älskar vårt nya hem och har för avsikt att bo här i en sisådär trettio år. Eller mer.

Här bor och vistas människor av olika slag och kynne och min idé är att försöka skildra livet på en levande hästgård mitt i Sverige. Så småningom är det tänkt att det ska utvecklas till en realityserie på TV, men … vi tar en sak i taget.

Fortsättning följer …

 

 

www.aynsley. se

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *