Livet på Solbygården – Pilgrimage

De som känner mig vet att jag starkt ogillar att diska, dammsuga och promenera. Jag kan gå en stund om någon frågar mig, för då har jag sällskap, men att gå ut i spenaten för att söndagsflanera för mig själv finns inte på kartan.

Att göra en pilgrimsvandring däremot, det är okej (även om det fortfarande inte är direkt roligt). Jag har ett mål och ett syfte med promenaden, jag känner till punkt A och framför allt punkt B.

Jag skulle på skrivretreat dagen efter och tänkte att vad kan väl passa bättre som mental förberedelse än en fin pilgrimsfärd med gelikar? Sagt och gjort, jag anmälde mig till Selångers församling som för tjugonde sommaren anordnade vandring Selånger kyrka – Torkarlberget (hembygdsgården) i Matfors. Jag har gått sträckan för några år sedan, men nu planerar jag att även gå fortsättningssträckor kommande söndagar.

Dagen började med pilgrimsgudstjänst vid kyrkoruinen i Selånger. Mycket vackert och en härlig atmosfär.

Vandringen börjar på fyra kilometer asfalt och övergår sedan till trevligare underlag – grus- och skogsvägar.

Man blir hungrig av att vandra så länge och efter en tredjedel av sträckan stannade vi för gemensam lunch.

Hemgjord pizza, råkostsallad, avocado, vattenmelon och ett ägg – mums! Och litervis med vatten, förstås.

Allt har en ände och så även pilgrimsvandringar. Jag såg så många vackra motiv efter vägarna, men beslutade mig för att bevara dem i minnet enbart, inte i mitt fotoalbum.

De tre härliga vandringsledarna tackade oss med glass och varsitt diplom och nu kände jag mig redo för nästa äventyr – skrivretreatet!

Så ser en nöjd pilgrim ut efter att ha avverkat arton kilometer.

Tack Universum!

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *