Livet på Solbygården – Här är gudagott att vara

Här är gudagott att vara! Det var första riktigt sköna utomhusdagen och jag skyndade mig att pimpa verandan. Städa, in med möbler och upp med böneflaggor. Det var strax före påsk och vår efterlängtade semesterresa till Gdansk var inställd.

Och skitpåer SAS som vägrar betala tillbaka dyra, ÅTERBETALNINGSBARA flygbiljetter.

Nej, just ja, det är positiva tankar som gäller. Okej. Jag är glad över att påsken blev så bra hemma i vårt gamla, underbara hus istället. Pyssel, en massa gott käk och vi bjöd hem kids och barnbarn till lite påskfirande. Utomhus, naturligtvis!

Maken och jag är altan-freaks. Vart vi än bor sitter vi utomhus så ofta vi kan och vädret tillåter. I dessa tider är det ju enbart positivt – frisk luft och syre är ett måste. Jag ser människor som går utomhus med ansiktsmask, på i stort sett folktomma ytor. Varför? Andas in sin egen sunkluft när det är gratis att få ny?

När vi kommer hem från jobbet tar vi ofta ett parti av något slag. Blir det svalt finns filtar att lägga om benen.

Vi äter, förstås. Mycket, gott och nästan uteslutande hemlagat. Det är också superviktigt för mig nu. Bra mat, frisk luft och att träna kroppen. Det gäller att hålla mig stark.

Just denna dag blev det ett plagiat på 80-talets räkcocktail. Jag minns Stekhuset Två Krögare i Ljusdal. Vojne! Ärtorna! Glöm inte ärtorna. Däremot hittade jag citronskivan och dillkvisten i kylskåpet dagen därpå.

Vi älskar kött. Köper från kravmärkta bönder i omgivningen. Och när vi ändå är inne på 80-talet – potatiskroketter och aromsmör …

Fortsättning följer …

 

www.aynsley.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *