Kära dagbok

I morse vaknade jag i Gävle. Det var jätteskönt. Det är liksom mycket lugnare där, tystare omgivning och framför allt inga grannar ovanpå som hoppar studsmatta och slänger kanonkulor i golvet tidigt om morgnarna. Jag kokade kaffe och tjuvlånade tvättstugan en timme.

IMG_5556

Jag behövde rena kläder och tänkte att det var nog bara jag som var vaken så tidigt. Ett par timmars pappersjobb hann jag med innan jag målade jag tånaglarna röda och packade bilen.

SAM_4404

Jag skulle börja jobba i fiskbutiken på Skatan i Sundsvall klockan tolv och startade i god tid. Det var bra att jag hade marginal, för när jag kom ut på E4 var där stora skyltar om att vägen var avstängd på grund av olycka.

Jaha.

Tillbaka mot Gävle och mot gamla E4 norr. Och där gick tjugo minuter av min marginal. Så småningom var jag tillbaka på E4 och kunde gasa på lite. Det var mycket trafik, lastbilar, husvagnar och annat som sinkar. Och – snälla föräldrar och andra!

th1

Låt era ungar bli lite säkrare chaufförer innan ni sätter dem bakom ratten på E4 och låter dem vingla fram i sjuttio mitt i semestertider. Det är så lätt att det händer en olycka, förstår ni. Man bör åtminstone våga köra i nittio, tycker jag, innan man ska våga sig ut på motorväg.

När jag kom till Hudiksvall var jag redan så sen att det inte spelade någon roll att jag åkte in på Statoil och köpte kaffe och ett wienerbröd. Behövde lite påfyllning, liksom.

zydjvy36nba5vmtxchxc

Medan jag drack kaffet hörde jag på radion att det var en full polack som vält sin lastbil på E4 och att det var därför vägen varit avstängd i många timmar.

En timme senare var jag på jobbet, en kvart sen, men det var bra ändå, tycker jag.

Det är så vackert där ute vid Skatan och jag blir alltid glad när jag kommer dit. Ännu gladare blev jag när Pelle kom och rökte räkor.

th

Det doftar så gott och så blir folk så glada när det finns nyrökta, varma räkor att köpa.

sol-sonriente

En lång, solig och blåsig dag bidde det.

Vid halvniotiden var jag hemma och hade sådan tur att middagen var nästan klar. Sedan hann jag inte med så mycket mer innan jag nästan somnade i soffan.

hur-stort-ar-universum-svt-play-dokumentar

Tack Universum, för ytterligare en bra dag!

Ajj La Vjoo

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *