Jag kallar det semester …

Egentligen är det jobbtripp. Men jag kallar det semester för att jag kommer bort från vardagen. Mail och sms måste jag kolla och svara på, likaså förbereda nästa veckas tolkuppdrag. MEN, jag kan inte frestas att ta på mig nya jobb den här veckan i stället för det dagarna är vikta åt: att planera för framtiden.

För att inte tala om att få ångest över tvättkorgen, dammtussar bakom dörrarna eller skräpiga golv. Nej, där jag är nu pysslar de minsann om mig. I alla fall om jag betalar för det. Gott så.

13118933_10153721984253720_3801990857377199887_n

Vikingbussen. Vaddå hål i strumpan? Ja, jag har lånat dem av maken ju – själv hade jag inga rena …

Jag bokade helt sonika en kryssning till Helsingfors. Ni som känner mig vet att jag älskar att kryssa, det har blivit mitt lilla andrum genom åren. När jag behöver komma bort kryssar jag. Eller nåja, andrum – förr i tiden (ni vet, när jag var ung …) fanns inte internet att tillgå på båten och det var asdyrt att ringa. Nu finns hyfsat fungerande nät och det kostar lika mycket – eller lite – att surfa och ringa som där hemma. Så jag kan fortfarande vara tillgänglig trots att jag inte är fysiskt närvarande. Därför tycker jag det är perfekta konferensresor, vilket detta är. Konferens med en person, visserligen – men jag för de bästa samtalen med mig själv 😉

IMG_5453

Stockholm, Stockholm, stad i världen …

Strax framme vid Tegelviken och Vikingterminalen. Det är vårväder nu, ja snudd på sommar, faktiskt. Jag är klädd i snyggkappan av ull och pashminasjal och det är varmt, vill jag lova.

IMG_5460

Som tur är hade jag lättare kläder i bagaget, plus sommarskor. Faktum är att det blåste halvljumma vindar till havs när jag testade båtdäcket. Helt underbart.

Eftermiddagen tillbringade jag först i caféet som var det enda som höll öppet vid ombordstigningen. Efter en laxmacka och ett glas mousserande kunde jag knalla upp till den då folktomma nattklubben och leta mig ett bekvämt hörn där jag plockade upp dator, anteckningsblock och kalender. Ett par timmare senare ropade lekledaren ut att nu var det musikquiz. Inte kan jag missa det? Nej. Och vinnaren med 7 rätt av 10 var … jodå: Super-Carina. En ny kryssning blev förtjänsten plus en påse med Dumleklubbor. Barndomsminnen med underbara smakupplevelser slår till, men nej, jag avhåller mig från sockerfrestelsen. För närvarande tränar jag inte – alltså frossar jag inte heller.

Det är mycket som händer och sker nu, både utanför och inuti mig. Jag måste fatta viktiga beslut och det känns ganska brådskande. Livet är som ett pussel och bitarna är lite i oordning för närvarande. Jag måste lösa det med bostadsort, arbetsuppgifter och en del annat. Nejdå, var inte oroliga nu – mannen har jag för avsikt att behålla. Om han vill ha mig, vill säga.

Jag hade bokat en gratishytt, längst ner i båten, tänkte att där är det förmodligen minst festande och tystast. Maskinmuller stör mig inte, faktum är att jag sover utomordentligt bra på båtar och tåg, men när jag checkade in fick jag en hytt på däck sex och det känns faktiskt bra att bo över vattenytan. Hur som helst sov jag mycket gott första natten. Jag lade jag mig vid halv tio och vaknade klockan sju, redo för frukost.

IMG_5464

Att kryssa utan lyxfrulle går inte, nej, då får det hellre vara 🙂 Jag gillar inte att köa vid matbordet, här kommer de med mitt kaffe och miljön är lugn och stillsam. Dagens viktigaste insikt kom här, tilsammans med honungsmelonen och en sista kopp kaffe. Tjo!

13095981_10153723954843720_7991893272507017496_n

Strax innan vi lade till i Helsinki for vi förbi min lilla ö. Ska kolla om den är till salu, kanske båten ingår?

IMG_5479

Så, då var vi förtöjda och det är klart att gå iland. Måste säga det känns tryggt att man knutit fast färjan med ett par rep … typ.

IMG_5481

Det vill säga, alla andra har gått iland. Själv sitter jag kvar, har hittat en skön plats med utsikt över hav och stad. Jag har lagt upp den vackraste bilden på min dator och tagit fram Ajj La Vjoo-blocket. Nu ska här tänkas, funderas, stötas och blötas. images

Jag har en mängd jobbmail liggande, Nepalbeställningar och förberedelser till tolkjobb. För att inte tala om Skriv som en journalist-kursen jag försummat och gärna vill komma ikapp. Har ett par artiklar liggande också som vill få publicerade.

So – back to business. Återkommer senare.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *