Högmod, avund och vrede

Känns de igen? Jodå, det är tre av de sju dössynderna. Vaffö dådå, undrar kanske vän av ordning. Varför börjar hon babbla om högmod och sånt så här strax innan nyår?

Jo, det var så här, förstår ni, att en lördag för ett tag sen (jag satt inlindad i folie hos frissan i Gävle) så fick jag mail. Från Ariton Förlag. Du som följer mig och mina författarbravader vet att det är de som gett ut novellsamlingarna Insikter och Över en fika

I deras trevliga brev stod det att jag var utvald. Jodå. Exakt så. Jag och cirka tjugo andra var utvalda att medverka i deras nya novellserie om de sju dödssynderna.

7-deadly-sins_144824304

Jag menar – hur stolt kan man bli, egentligen. Alla vill vi väl vara utvalda, eller hur? Ändå dröjde det till i går, en dag före sista svarsdag, innan jag defintivit bestämde mig. Klart jag är med! Och inatt vaknade jag vid tretiden, full av någon slags panik och ångest; hur ska jag hinna? varför tackade jag ja (hur skulle jag ha kunnat tacka nej)? vad ska jag skriva om? kommer jag att hinna? kommer jag och mina texter att duga? och så vidare … och så vidare …

Sedan fattade jag beslut nummer två. Det är klart jag hinner. Det är klart jag duger. Självklart. Färdigpratat om det.

Så – innan jag nu fördjupar mig alltför mycket i högmod, lättja, vrede och avund ska jag fira nyår med bästaste maken.

doedssynd

images-5

Sedan, förstår ni, sedan blir det till att jobba på i bra fart! Om Gud och Buddha vill blir böckerna bestsellers 😉

Jag passar på att önska mina läsare, följare, vänner och bekanta ett riktigt, riktigt:

Gott Nytt År

(Och, ja, jag erkänner redan nu att mitt nyår kommer förmodligen att kännetecknas en smula av en av dödssynderna: frosseri … )

10885317_1532932550302473_7740723050571395979_n

www.aynsley.se

4 reaktion på “Högmod, avund och vrede

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *