Hat trick …

Det var precis vad vi gjorde. Hat trick i kryssningar. Vi hann med tre stycken på sju dagar, var hem och bytte väska i stort sett mellan tvåan och trean.

Vi gjorde även hat trick i frågesporter. Egentligen var vi med i fyra, men vann tre.

SAM_7426

Hej tomtegubbar …

Självklart hade vi en dragspelande jultomte under nyårssupén. Hade inte ni? Nehej?

SAM_7277

Yummie …

Förresten har våra härliga frukostar varit minst lika goda som vilken nyårssupé som helst. Se bara, blinier och lax med godsaker, nedsköljt med tre av livets ädla drycker: kaffe, tomatjuice och mousserande vin. Den fjärde är vatten, men det dricker jag inte till frukost.

lycka-smiley

Happy, happy me! 

Efter avklarad nyårskryssning var det väl egentligen meningen att vi skulle åka hem igen. Men, tänkte vi, varför då? Egentligen? När man kan åka ytterligare en kryssning.

Vi kollade snabbt tillgång och priser på internet och fann att ska man älska så ska man älska till Buddy Holly, och ska man kryssa så ska man kryssa på nyårsdagen. Det kostar nästan gratis. Hytt, buss och lyxfrulle för trehundra små kronor, för två personer alltså.

Vi tillbringade dagen på ett trevligt litet fik i Gamla stan och någon gång på eftermiddagen trotsade vi blåsten och gick tillbaka till Vikingterminalen för att embarkera fartyg nummer två, Viking Cinderella.

SAM_7433

Restaurang Bottega

Middag ville vi ha, såklart. Passar den här trevliga italienska syltan? Ja, jag tänkte väl det.

SAM_7435

Bruschetta med getost och soltorkade tomater, oxfilé med palsternackpuré

Tapas på italienska heter visst antipasti och kan se så här läckra ut.

SAM_7436

Friterade, kalvfärsfyllda oliver, aubergine- och västerbottenostpaj samt tonfisk med sån däringa karamelliserad rödlök …

Tror ni det var gott?

SAM_7438

Tomma fat, minsann

Mmmm …

Och efter middagen uppsökte vi puben där det enligt uppgift skulle vara quiz, musikfrågesport. Vi är bra på sånt, maken och jag. Vid förra kryssningen vann jag första pris, en fin kryssning, typ all inclusive, på Birka Paradise.

SAM_7444

Och den här gången vann maken. Ensam vinnare med tio rätt. Lekledaren hade aldrig varit med om det förut. Märkligt, tyckte vi, så svårt var det väl ändå inte? Men sen insåg vi att nykterheten kanske inte var så värst hög i just den här lokalen, kanske det var därför? Tur att vi alltid håller oss nyktra då då.

SAM_7445

Vin, kryssning och (alltför mycket … ) godis

Vinstbordet. Yiiiehaa …

Morgonen därpå blåste det rejält. Jag funderade ett tag på att inte kliva upp ur slafen eftersom jag lätt blir illamående, men jag tänkte att det är nog bättre när jag gått mat i magen.

SAM_7447

Kex med kex

Men det var lite jobbigt. Båten gungade rejält, folk spydde lite här och där i matsalen. Maken servade mig med kaffe och melon så jag kunde sitta still och sedan plockade jag med mig ett par kex för att ta med till Nöjescaféet, där nästa frågesport ägde rum. Och rätt som det har vi kommit inomskärs, gunget har slutat och illamåendet med det.

SAM_7450Självklart hade vi alla rätt även där. Eftersom jag fortfarande gick på kexdiet fick maken gå upp som ensam vinnare. Ytterligare lite godis kunde läggas i resväskan.

Så var det då dags för tredje och sista frågesporten på den här kryssningen. Återigen skickade jag upp maken (hur skulle det se ut om vi båda gick upp varje gång?) och jag kan väl säga så här – lekledaren blev inte speciellt överraskad.

”Men hej igen! Det här är Bobby, han vinner allt.”

SAM_7461

Blitt bästis med lekledaren

Ungefär så. Men återigen fick han konkurrens. Dock vann han utslagsfrågan och fick jättefina vinster.

SAM_7463

En snygg Hugo Boss-väska och ytterligare en kryssning

Sen var det dags för en sen lunch innan vi klev av båten.

SAM_7467

Lyxräkmacka med löjrom

Nu kunde vi inte ta vändande båt, nej vi måste hem till Sundsvall först för att hämta familjen. Men dagen efter bar det av igen, med Viking Cinderella, och vet ni vad? Det var på min föllsedag. Jodå …

Det var tur vi åkte när vi gjorde, dygnet däremellan hade det varit väldigt stormigt, nu hade det lugnat ner sig men vi avgick ändå inte på ordinarie tid. Man hade beslutat att vi skulle ligga i hamn i Stockholm till kl 20.15 för att undvika det dåliga vädret. Jätteskönt, tyckte vi.

SAM_7474

Tillsammans med Bobbys (vuxna) barn firade vi och käkade skaldjursplatå, drack champagne. Dagen därpå åt vi (återigen) läckra antipastis på restaurang Bottega.

SAM_7475

Jag fick min önskelåt framförd: Knockin´on heavens door *happy*

SAM_7477Jaha, ytterligare en frågesport men där var många finalister. Maken slutade som fyra och fick ännu en snygg Hugo Boss-bag som vi gav till hans dotter, som förresten också precis fyllt år.

Puh, jag älskar verkligen att sticka iväg på en 24-timmars kryssning, men nu får det allt vara bra ett tag.

Vardagsrumssoffan, var är du?

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *