En vanlig söndagkväll i februari

En vanlig söndagkväll men ändå ovanlig. Åtminstone unik. Det är nämligen den enda söndagkvällen någonsin jag berättat om Mitt Nepal i Sundsvalls bokhandel 😉

2015-02-08 Carina Aynsley

Vår fina bokhandel är välkänd för sina bokaftnar och författarbesök. Självklart är det extra roligt att bli tillfrågad om vi kan göra ett gemensamt arrangemang.

CIMG5959

Kvällen var välbesökt, tjugofem själar hade letat sig ut i ymnigt snöfall och stormliknande vindar för att se bilder och höra berättelser från Nepal. Bra gjort, tycker jag.

10959818_432458456911558_4904764062895159686_n

Foto: Lennart Bergström

CIMG5966

Självklart läste jag ett stycke ur min bloggbok, Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. 

Kvällens bildvisning var av ideell karaktär. Bokhandeln höll med lokal, snacks och personal och jag bjöd på några timmar av min söndag. Inträdet går oavkortat till ett projekt i Nepal som heter Hope Stitching, ett trainee centre där unga kvinnor, före detta prostituerade, erbjuds en tvåårig sömmerskeutbildning för att kunna skapa sig ett nytt liv.

Verksamheten är fantastisk, jag har besökt den lilla studion flera gånger och träffat både kvinnorna och deras arbetsledare på plats, Bimal.

SAM_6212

Två av de kvinnor som för närvarande utbildas till sömmerskor, samt deras arbetsledare Bimal

Nirmala är kvinnan till höger, hon har varit där i snart två år. Läs gärna Nirmalas egen berättelse, klicka här.

Som första projekt lär de sig att sy t-shirts, men man kan beställa andra saker också.

Milvea_large_07

Bild från hemsida, Milvea.se

Dessa två tryck kan man beställa, eller välja eget tryck. Varför inte företagsloggan, väl synlig på bröstet eller ryggen och tröjan är avdragsgill som arbetskläder? Det har vi själva gjort, på våra t-shirts står www.aynsley.se.

Milvea_large_03

Bild från hemsida, Milvea.se

Efter snart ett års användning och många tvättar sitter sömmarna fortfarande där de ska, färgen är fin och trycket likaså. Dessutom använder man sig mer och mer av ekotyger, vilket ju är väldigt fint att veta som kund.

Vi rekommenderar varmt att anlita det här företaget när du/ni vill ha något sytt och tryckt!

Verksamheten drivs från Sverige, ett litet företag som heter Milvea Changes och kvällens inträde går alltså oavkortat till den fina verksamheten i byn utanför Kathmandu.

Tack till alla åhörare för att ni kom, betalade och lyssnade.

Tack Milvea och Hope Stitching för ert fina arbete!

 

 

www.milvea.se

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *