Borta bra, men hemma bäst … Nää …

Så – då var tre underbara veckor Over There slut. Årets semester, som ju faktiskt inleddes (och gjordes möjlig) redan ett och ett halvt år tidigare.

Ni som inte var med kan, om ni vill, klicka på den här länken för att se vad som finansierade vår USA-resa 🙂

36

Vi måste ju sluta som vi börjat – äta mycket och framför allt gott. Denna dag, den sista, avnjöt vi lunchen på Red Lobster, en mysig restaurang med supergod mat. Våra eminenta värdar har ju visat oss allt som är värt att uppleva här i staterna, och detta ställe är en av deras favoriter. Tack för att ni tog oss dit 🙂

30

Hur vet man att man befinner sig i en seafoodrestaurang? Enkelt, man har en hummerklo i receptionen …

23Ur den frestande menyn valde vi hummer bisque, soppa, och Caesar salad med grillade räkor. Oj … Till det några ostscones.

31

29

Käre värld – man kan liksom inte avsluta resan på ett bättre sätt än så.

34

Superdupermätta och mer än nöjda och belåtna var det då dags att åka hem för att hämta bagaget.

CIMG7682

SAM_0904

Mot flygplatsen.
Vi sade Danke schön och Auf wiedersehen till våra vänner och värdar. Fast på amerikanska förstås. Sedan började allvaret – att köa i säkerhetskontrollen.

CIMG7694

Men tillsammans klarar man allt …

CIMG7705

Ni ser själva den ovanligt snygga blusen jag bär på alla bilder i det här inlägget. Min kompis Pia skänkte den till mig och jag tyckte det var så läcker att jag ville ha den på vägen hem. Den är snygg och väcker uppmärksamhet. På många sätt.

På väg till säkerhetskontrollen blev jag utplockad, och maken fick slaska efter, till en alldeles egen kö, där man konverserade mig en stund om min USA-resa och hur jag mådde etc. Sedan viftade man över mina händer med något pappersliknande föremål och körde igenom en liten maskin. När den sa beeep sade de uniformerade killarna att jag var klar. Min man sträckte fram sina händer, men honom ville de inte kolla. Han var med mig, sade de 🙂

CIMG7693

I nästa kontroll blev jag stoppad av en bastant och leende mörkhyad kvinna. ”You are very glittery, Mam”, sade hon och började känna sig runt på min kropp. Hon visade mig bildskärmen med min silhuett och jag förstod att de gula partierna var de områden de kollade. Alltså, i stort sett hela överkroppen, allt det glittriga 🙂 Även hon viftade med något över mina händer och körde i en maskin som beep-ade innan jag fick gå därifrån.

Maken väntade på mig när jag kom ut. Han berättade att de kollade om jag hade narkotikarester på händerna. Hm, så intressant, det har jag aldrig varit med om förut. Och två gånger inom loppet av femton minuter? Verkligen en intressant blus, det här 🙂

SAM_0903

Två timmar innan det är dags att boarda. Vad gör man då? Spelar kort och tar ett glas vin, förstås. Avslutar semmen med lite dekadens.

CIMG7699

Men nu så, kom nu maken så vi inte missar planet.

SAM_0909

SAM_0913

SAM_0916Ett antal timmar och en mellanlandning i Köpenhamn senare landade vi på svensk mark. Piloten förvarnade oss om att temperaturen i Stockholm var tretton grader. Jag trodde först han sade trettio, men maken korrigerade mig *kräks*.

SAM_0917Och ytterligare en etapp senare – tågresan Arlanda/Sundsvall – satt vi återigen i en bil. Denna gång i Sundsvalls Taxi, på väg hem till Bredsand.

SAM_0919Hej Sundsvall, har du saknat oss? Nehej, inte det . Vet du – då tror jag att åker tillbaka …

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

6 reaktion på “Borta bra, men hemma bäst … Nää …

  1. Tack för en mycket trevlig resa!! Har varit jätteintressant att följa men det räcker med dina roliga berättelser om ert äventyr. Känner inte något sug att åka dit nu heller…. Too Much av allt känns det som… Välkomna hem!! Kram

    • Är så glad du vill följa mina äventyr, Lotta <3
      Jag har aldrig känt något sug efter att åka till USA, jag åkte för att hälsa på min kompis. Men jäklar vad det är häftigt där ... 🙂 Kram till dig och familjen

  2. Tack! Känner mig jättenöjd med att få upplevt allt via er måste ha varit otroligt att få umgås med kompisen ”rejält” när ni väl fick möjligheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *