#Blogg100 / 9 Tack Universum för alla jäkla pulver …

I dag blev jag riktigt arg. Jag är på annan ort för att jobba ett par dagar och maken är hemma i Sundsvall. Precis när jag skulle promenera iväg till jobbet ringde han, en före detta granne hade ringt på dörren och lämnat ett brev, adresserat till mig.

Självklart öppnade maken kuvertet. Det har jag instruerat honom att göra, öppna allt när jag inte är hemma själv. Det var ett inkassokrav på en icke betald faktura, daterad 16 januari.

Jag förstod ingenting, jag brukar betala mina räkningar och den här kunde jag inte ens minnas att jag sett. Vi räknade strax ut att förmodligen har före detta grannen fått även det första brevet, fakturan, och gjort som man brukar göra sådana gånger – strunta i det. Och när inkassokravet kom kände grannen kanske att det vore bäst att lämna över brevet till den rättmätiga ägaren, det vill säga mig, för att jag inte ska råka illa ut.

Det var bara det att inkassokravet förfaller redan imorgon. Originalfakturan förföll 31 januari och jag får inkassokravet en dag innan man vidtar rättsliga åtgärder.

Grrrr …

Jag har aldrig haft en betalningsanmärkning i hela mitt liv. Även om jag haft det otroligt jobbigt någon gång har jag alltid tagit kontakt med mina leverantörer och fått anstånd och så småningom klarat av mina åtaganden. Utan anmärkningar.

Grrrr …

Jag ringde såklart inkassobolaget och de sköt upp deadline (kan man kalla det så?) så jag skulle hinna betala fakturan. Leverantören hade lunchstängt (finns det verkligen företag i dag som anammar sådana omoderna företeelser?) så jag fick vackert vänta ett tag innan jag fick tag på någon där.

På väg till jobbet var jag riktigt, riktigt förbannad på det jäkla pulvret till granne som inte har kunnat lyfta telefonluren för att berätta OCR-numret för mig. Ända tills jag kom underfund med att det är bättre om jag förhåller mig tacksam. Pulvret har lika gärna kunnat ge blanka f-n i att kontakta mig. Då har jag vackert stått där om max tre veckor när jag fått brev från kronofogden.

Tack Universum för alla jäkla pulver …

 

 

 

www.aynsley. se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *