#Blogg100 / 69 Ljuvliga mellandag

I dag är en mellandag.

Det innebär att jag kan sitta still på rumpan och arbeta, hemifrån. Åtminstone större delen av dagen. Visserligen genererar en sådan dag inga inkomster, men jag behöver heller inte åka något tidigt morgontåg eller komma hem sent i kväll.

resa_xtag_resecentrum

Ljuvligt skönt. Att sedan en mellandag innebär att ta itu med sådant som hamnat på att-göra-när-jag-får-tid-över-listan känns faktiskt ganska skönt. Nu gäller det bara att jag strukturerar mig själv så allt blir gjort också.

FIGHTPLAY_galen

Jag lade mig tidigt i går, redan vid tiotiden, vilket innebär att jag vaknade klockan sex. Tvättstugan var ledig så två maskiner tvätt är avklarade. Ljuvligt, även det. Några bankärenden, upprättande av dagskasserapporter och reseräkningar, sortering av en veckas kvitton, utskick av ett helt gäng böcker, avverka två lektioner av min väldigt spännande och roliga distanskurs Skriv som en journalist, mail och planering av mannekännuppvisning Nepal, några utskick, noggrann planering av den lååånga arbetsveckan efter pingst (jag tror den är på nio dagar) och sedan börjar jag nog bli klar. Nej, jag har visst en novell som borde påbörjas också, den om Frosseri.

doedssyndJag har faktiskt inte ens en idé om upplägg och / eller handling. Nepal har tagit all min tid, kraft och energi i några veckor. Jag får helt enkelt försöka ladda om batterierna, kavla upp ärmarna och vässa tangentbordet

11

Hm, var det ledig dag? Nejdå, ingen fara, jag älskar sådana här mellandagar. Att få dricka morgonkaffe i bästa soffan utan att behöva jäkta iväg någonstans. Att utföra mina sysslor i morgonrock och i min egen takt. Bara vetskapen om att jag inte behöver lyfta den växande rumpan gör att jag mår bra. Och inget jäkt annat än att försöka få dagens schemalagda uppgifter färdiga.

Men, ojdå – jag glömde visst. Jag bokade ett besök hos världens bästa chiropraktor i eftermiddag. Aningen plågsamt, men jag tror det är nödvändigt för att orka med nästa vecka. Och just ja, jag ska plocka ihop en resväska med Nepal-varor och material för skyltning och knalla iväg till Berggrenska Gården här i Gävle. Jag ska nämligen hyra mig en hylla i Adventure Gävles nya fina butik och i dag ska grejorna upp.

627Nåja, kanske inte fullt så mycket och inte lika dramatiskt, men snyggt kommer det att bli. Vi och vårt varumärke Ajj La Vjoo växer, sakta men säkert.

Men oj – nu är det dags att sätta på dagens kaffepanna nummer två. Bästaste väninnan har aviserat sin ankomst.

Vi hörs lite senare – Ajj La Vjoo! 

ajjlavjjo_svart (6) mindre version

www.aynsley.se

 

 

2 reaktion på “#Blogg100 / 69 Ljuvliga mellandag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *