#Blogg100 / 67 Kärlek och passion

Kärlek är ett tidlöst ämne, passion likaså.

För ganska många år sedan, när jag läste in Svenska B och C på Statens skola för vuxna i Härnösand, fick vi i uppgift att skriva en uppsats på x antal sidor om kärlek och passion. Ett svårt, vitt och komplext ämne. När vi valt ämne meddelade vi detta till vår handledare som sedan skulle bistå oss med råd och dåd. Efter en del tankemöda bestämde jag mig för temat Kärlek och passion, en jämförelse mellan nutid och antikens Grekland. 

Jodå.

Jag fick omgående svar. ”Det finns inte underlag nog, välj ett annat tema”. Varför då? Källforskningen var redan påbörjad och jag hade hur många uppslag som helst. Till saken hör förmodligen att jag var relativt nyskild och hade redan en aning kärleksbekymmer igen, så känslor fanns det gott om.

För att göra en lång historia kort blev min uppsats en lång, ångande historia med betyget MVG, mycket väl godkänd.

Nu var det dags igen. Att skriva om kärlek och passion. Novelltävling, förstås #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek.

högupplöst

Inte vet jag om jag fått MVG, men novellen antogs och nu är den här. Boken. Visst är den snygg?! Omslaget är gjort av Anders Nyman, Whip Media AB.

Min berättelse heter En doft av Emser. 

SAM_9006

Det ringde på dörren i fredags, strax efter Sundsvalls Tidnings intervju, och ett postbud lämnade en låda böcker. Min nepalesiske vän tyckte den var jättefin. Han vill också skriva en bok.

SAM_9008

Vi har jobbat i flera dagar, från morgon till kväll med insamling till Nepal och medverkan med monter vid kattutställning i Sandviken, men i morgon måndag ska jag skicka ut böcker till er som förbeställt ett ex.

högupplöst

Jag har ett gäng antologier kvar – lämna ett meddelande om du vill beställa ett signerat ex. Boken kostar 150 kronor plus eventuellt porto.

PS: Vill du även ha första boken i serien: #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige, får du paketpris och betalar bara 225 för båda.

Trevlig läsning!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *