#Blogg100 / 66 Var ett ljus i mörkret!

Jag har tidigare bloggat om Milvea.se, en av våra leverantörer i Kathmandu. Verksamheten heter Hope Stitching och utbildar före detta prostituerade till sömmerskor. En mycket viktig och angelägen verksamhet för att få tillbaka dessa utsatta och märkta kvinnor till vardagen igen.

CIMG6534

CIMG6551

Ni som följer migFacebook och min blogg vet att vi just nu har celebert besök från Nepal. Hope Stitchings arbetsledare, Mister Bimal Osti, är i Sverige en vecka, varav några dagar hos oss i Sundsvall och Gävle.

I går, fredag, kom Sundsvalls Tidning för att intervjua Bimal med anledning av situationen i hans hemland, Nepal, efter de två stora jordbävningarna. Jag tycker att både artikeln och intervjun i nättidningen är mycket bra. Tack Sundsvalls Tidning! Vill du se och lyssna? Klicka här.

Många i Nepal har drabbats av jordbävningarna. Det är en stor tragedi. En av de som blivit hemlösa är Hope Stitchings sömmerska Radhika. Därför har Milvea startat en insamling för att få hjälp med att bygga ett nytt hus till Radhika och hennes familj. Stötta gärna! Jag har det största förtroende för både Milvea och Bimal Osti.

Här är Milveas upprop. Jag avslutar med ett av mina ledord i sådana här sammanhang: Alla pengar är bra pengar! Tack på förhand.

”Var ett ljus i mörkret!

Det har säkerligen inte undgått er att Nepal befinner sig i en akut kris till följd av jordbävningen som drabbade landet 25 april. Dödssiffrorna är höga och förödelsen ofattbar. Jag har genom mitt projekt Milvea (http://milvea.se/) hjälpt kvinnor i Nepal som utsatts för trafficking med utbildning och jobb sedan 2013 och tack och lov har alla våra kvinnor klarat sig. Jordbävningen har dock skadat vår produktionsbyggnad och produktionen ligger därför nere för närvarande. 

Vad värre är har en av våra sömmerskor, Radhika (http//milvea.se/produktionen/radhika/ ) också drabbats av att familjens hus blivit förstört, så hon och hennes familj är nu hemlösa. Som så många andra äger de kläderna på kroppen men inte mer än det som stått att rädda. 

Vi vill nu be om er hjälp att få henne och hennes familj på fötter!

11216496_908404885889675_1436909719_nDet finns många som samlar in pengar till Nepal just nu och jag kan inte lämna något annat skäl att hjälpa just Radhika än hennes redan mörka bakgrund. Men för alla oss som på olika sätt har trott på och stöttat Milvea och arbetet för att sätta tidigare traffickerade kvinnor på fötter finns förstås en personlig koppling!

Hittills har vi sagt nej till gåvor och bidrag och bett er som vill stödja oss att köpa kläderna kvinnorna syr. Nu är den vägen stängd. Vi ber därför om ert stöd.

Bidra till insamlingen på BG 155-5366 (Milvea). Märk inbetalningen ”Radhika”.

Med hopp, Mikael Lestander
Projektledare Sverige, Milvea
070-314 07 63″

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *