#Blogg100 / 64 Finfrämmat …

Vi har besök från Nepal i några dagar. Jätteroligt och spännande på alla vis.

SAM_8918

Vår gäst, Mr Osti, är anställd hos en av våra leverantörer i Kathmandu, Milvea.se. Han är arbetsledare för de prostituerade kvinnor som räddats från bordeller vid indiska gränsen och utbildas till sömmerskor.

CIMG6551

Vidare är mister Osti engagerad i ett EU-projekt om volontärskap och har rest runt i Europa några veckor, deltagit i seminarier etc. Ett stopp i Stockholm var inplanerat och han ville även hälsa på oss i Sundsvall. Självklart! Jätteroligt.

Vid det här laget vet alla hur det gick. En stor jordbävning i det fattiga Nepal. När det lugnat ner sig någorlunda och människorna börjat våga sova inomhus igen kom katastrof nummer två – ytterligare ett mycket kraftigt skalv. Mr Osti beslutade sig för att åka hem till Kathmandu för att vara familjen behjälplig i de här svåra tiderna, men eftersom det inte är alldeles lätt att boka om flygbiljetter hux flux blir han kvar några dagar extra i Sverige innan flighten mot Doha-Kathmandu.

SAM_8919

Maken hälsade honom välkommen med den nepalesiska nationalrätten dal baat; ris, linssoppa och grönsaksröra med blomkål. Jag måste säga att det känns mycket, mycket märkligt; att vara hemma i Sverige och ändå uppleva Nepal; höra språket och se dal baath ätas på nepalesiskt sätt.

SAM_8920

Faktum är att det gjorde mig tårögd och jag längtar ännu mer tills jag åter har möjlighet att besöka landet långtborta.

SAM_8928

Vi fikade tillsammans med våra grannar. De har köpt flera t-shirts till barnbarnen och tyckte såklart det var spännande och roligt att få träffa en av dem som tillverkat de fina tröjorna.

Det blev en ganska tidig kväll. Vi var alla trötta och dagen därpå var diverse aktiviteter inbokade.

 

www.aynsley.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *