#Blogg100 / 59 Spisar

Bloggdags.

I dag har varit en pappersdag. Jag har fixat april månads bokföring; konterat, häftat ihop och hålslagit. Sorterat och förpackat och skickat till redovisningsbyrån. Joråsåatteh … Visst är jag ekonom själv, men, ni vet – bagarens barn … och så vidare. Så jag lämnar bort min bokföring och skattedeklaration till en före detta kollega som jag har största förtroende för. Skönt!

Så har jag fotat lite varor och lagt ut internet, mailat och dealat en del, fått trevliga meddelanden om jobb och andra, inte lika roliga att läsa, från vänner i Nepal. De har det svårt. Även människor som inte direkt led någon nöd innan jordbävningen, som tillhör medelklassen och inte har några större problem med vardagen. Nu ser vardagen annorlunda ut.

Jag såg även ett inslag från TV Värmland, från en fin liten skola i bergsbyn Malagiri. Den byggdes för några år sedan i ett samarbete mellan en förening i Karlstad och Brighton University. I januari 2012 besökte jag skolan tillsammans med en av styrelsemedlemmarna, Karma Lama, och Pema Dorjee, överlaman.

Så tragiskt att se. Människor som redan före jordbävningen levde sämre än djuren i Sverige har nu förlorat precis allt. Alldeles nyligen skänkte vi pengar till ett projekt där föreningen Trinity skulle köpa spisar till människorna i byn, men så kom jordbävningen. Förhoppningsvis innan man köpt in de dyra spisarna. Nu behöver man inga spisar i byn. Man har inget hus att ställa in dem i.

Klicka här för att se reportaget om Trinity och Malagiri. 

default_title

Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. God bless Nepal

200px-Corazón.svg

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *