#Blogg100 / 49 Hattparad i repris

På Bergsåkers Travbana arrangerar man hattparad varje år, på Kristi Himmelfärdsdag. Förra året fick jag nys om detta och bestämde att jag skulle delta, mest för att komma ut i Sundsvallstrakten och träffa lite folk, skapa kontakter.

Oj, så roligt det var. Trots att jag på förmiddagen bestämde mig för att strunta i att åka. Jag tyckte jag hade för mycket att göra hemma nu när det för en gångs skull var vackert väder, men vid halv elva ändrade jag mig. Det är trots allt bara Hattparad en gång per år. Sägs det. Så jag tog hatten och maken och åkte till andra sidan stan. Bergsåker, here we come!

CIMG3953

SAM_2607

CIMG3959

Kom nu hatten, så går vi.

SAM_2638Det tog ungefär fem minuter innan vi fick sällskap.

CIMG3973

Det var juryn, som gav mig biljett till finalen för roligaste hatt.

CIMG3975Yeeah! Så roligt! I final med min jordgubbshatt från Kathmandu!

SAM_2624

CIMG3963

Nu när jag ändå är halvkänd och så – om jag står här kanske jag kommer med i teve också. Inte det, nej. Okej, då. Jag får väl fortsätta mingla omkring då.

CIMG3980Konkurrensen var stor, minsann. I Sundsvall har man fantasi, många måste ha knåpat på sin huvudbonad i ett helt år. Snyggt, roligt, knasigt och galet.

CIMG3981

CIMG3982

CIMG3989

CIMG3966

CIMG3986

SAM_2664

Åh, strax dags för finaltåget. Var är mitt läppstift?

SAM_2652

SAM_2696Hallo, fans!

SAM_2732

Nää, jag hamnade inte på prispallen, men se så nära vinnaren och står varandra. Dels trampar hon mig nästan på tårna, dels har hon faktiskt min utstyrsel på sig. Jag menar – vem av oss är från Gävle, hon eller jag?

SAM_2646Okej, men jag vann lotteriet! Jodå. En massa fina, smaskiga lokalproducerade grejor. Vad sägs om marmelader, ostar, kex och saft? Och blommor, förstås.

Och vet ni, jag vann ännu mer den här dagen. Jag fick en väldigt fin vän. Under promenaden på travbanan mötte vi en kvinna, klädd i svart och gult. Oj, så snygg du är, sade jag. Det är du också, sade hon.

SAM_2632

Och så bytte vi telefonnummer. Vi har gjort mycket kul sedan dess och om ett par veckor åker vi på hälsohem tillsammans. Spännande, det har jag heller aldrig provat.

SAM_2760

Om det blir hattparad för mig även i år? Jag vet faktiskt inte.

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

En reaktion på “#Blogg100 / 49 Hattparad i repris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *