#Blogg100 / 43 Skriv som en journalist

Mina föresatser inför år 2015 har redan kommit på skam. Det vill säga skitit sig. Flera gånger om.

Januari skulle jag vara helt ledig och bara vila efter november och december då jag/vi jobbade åtta dagar i veckan med julmarknader, boksläpparturnéer, bildvisningar och annat roligt. Men ni vet hur det är, hyran ska betalas och ICA lämnar inga varor på kredit. Så det blev en hel del jobb även då. Mitt andra beslut var: inga skrivarkurser under första halvåret. Jag behöver tiden till annat, hur roligt det än är.

Nu går jag två kurser på distans. Joråsåatteh …

Det är ju så roligt! Men även ångestframkallande, när tiden inte räcker till.

En av kurserna Skriv som en journalist, med och av Jorun Modén, startade medan jag var i Nepal så jag skulle sätta igång när jag kom hem.

writingmenycolour

Joruns hemsida: forfattarkurs.se

Men så blev jag sjuk, redan i Kathmandu, och har varit energilös, hostig med mera ända sedan dess. I går kväll medverkade jag i alla fall i den gemensamma chatten och i dag ska jag ta igen den första lektionen. Den andra gör jag i slutet av veckan, sedan har jag hunnit ifatt de andra deltagarna.

Och vet ni vad kontentan av det här blogginlägget är. Rättare sagt, var meningen att bli: Den här kursen går ut på att lära mig skriva kort och kärnfullt.

Det där med kärnfullt tror jag nog jag fixar emellanåt. Men kort … Jag är ju en sådan där detaljmänniska, ”måste” ha med det och det för sammanhanget, vill så gärna visa den och den bilden och förklara varför det är si och så.

Och så vidare.

Jag har många följare till min blogg, tack för det kära, kära ni! Men kanske det är så att många av dem aldrig orkar läsa genom mina inlägg? Kanske 3/4 kommer till andra stycket och resignerar. ”Herre Gud, kan människan inte lära sig att skriva kortare?”

Ja, ja, vem vet?!

Nu är jag visst där igen, utvecklar och utvecklar …

Nej,  nu har jag inte tid att blogga längre, jag har två distanslektioner att ta mig igenom. Bland annat hur man skriver kort och kärnfullt, med intakt innehåll.

Men hörni – nu kommer jag på en bra grej. Du som eventuellt har orkat läsa ända hit, lämna ett litet hej eller något i kommentarfältet här nedanför så får jag se om det finns någon som möjligen gillar mina långa texter …

bettygraphic_60765118

 

Vi hörs!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

8 reaktion på “#Blogg100 / 43 Skriv som en journalist

  1. Jag ogillar snuttifieringen och vill ha med hela berättelsen så jag är inte säker på att det alla gånger är bra att utelämna en massa fakta och bra grejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *