#Blogg100 / 3 Mittemellandag

Igår kom vi hem från vårt andningshål. Kryssningen. Vi gör så ibland, jag och maken, när vi har jobbat för mycket och setts för lite. Då drar vi.

xprs-sunset-06947-1130x369

Tjugofyra timmar till havs, god mat och sjöluft.

cinderella-suite-08128-812x501

Självklart passar jag på att skriva, när jag äntligen fått lugn och ro. Men jag ser även till att vara ledig.

champagne-lu-16799544-1130x369Två påbörjade noveller hann bli så gott som avslutade samt en – egentligen färdig – förbättrades till inskickningsklar. Vi hann också smida planer för våren, samt skrota ett gäng planer för våren. Ett första steg i mitt strukturfascistprogram

Självklart spelade vi kort, konstigt vore det annars. Självklart käkade vi middag i favvorestaurangen Bottega som har så underbara anti-pasto och självklart drack vi gott vin.

Hm, och självklart lade vi oss tidigt. Tröttmössor? Vi? Jodå.

Förresten, jag träffade en mycket trevlig herre. Han satt i båtens fik och arbetade hela dagen och uppmärksammade förmodligen att jag gjorde ungefär detsamma. Den trevlige frågade om vi är kollegor och det är vi på sätt och vis. Så roligt det är att få kontakt med nya, spännande människor på ett oväntat vis, eller hur?!

Här och nu sitter jag i morgonrock med köksbordet belamrat med reseräkningar, kvitton och övrigt bokföringsunderlag. Maken åkte hem till Sundsvall tidigt i morse för att jobba. Jag ska ta omvägen via Hälsingland för att utföra ett tolkuppdrag så jag kommer inte hem förrän sent i kväll. Under mina timmar mol allena här i sommarstugan passar jag då på att göra månadens faktura, fixa bokföringen och fantisera om dödssynder en stund.

10922521_10152649430877029_1938071259427263761_n

En klunk kaffe återstår i den rejäla muggen bredvid mig, när den är urdrucken är jag också klar. Då återstår att städa upp efter mig, städa mig själv och promenera iväg till tåget.

Jag kan förresten berätta att det är bra att promenera. En sådan panik jag haft för att jag slutat träna, jag växer och kondisen blir allt sämre. Men bara tre – fyra dagar med prommis till och från jobbet så har jag återigen en synlig midja. Jo, det är säkert.

Och när jag ändå pratar om ingenting kan jag passa på att fråga en sak. Vad tror du om det här receptet:

Gurkmejashot
(1 glas)

½ glas frukt juice (välj juice med låg sockerhalt)
1 rågad msk gurkmejapulver
¼ tsk chili, cayennpeppar eller svartpeppar
1 tsk kanel
1 msk äppelcidervinäger
1 msk citronjuice
1 msk olivolja eller kokosolja

Gurkmejan kallas ju bland annat det antiinflammatoriska guldet. Jag tänkte det kan vara värt att prova ett tag. Inte det allra godaste att stoppa in i munnen, men vem har sagt att det alltid behöver vara smaskens? Klicka här för att läsa hela bloggsidan från Food Pharmacy. 

Har du synpunkter eller åsikter om detta? Hör gärna av dig!

Vi hörs igen i morgon. Till dess …

bettygraphic_60765118

… tiddeliho …

Och PS: Fotona på lyxhytten och champagnen är inte mina, heller inte just dessa upplevelser. Nej, de är ärligt stulna från Viking Lines hemsida.

www.aynsley.se

12 reaktion på “#Blogg100 / 3 Mittemellandag

 1. Ojj, blir inspirerad, men varför har jag aldrig tänkt på att skriva på en kryssning?! Måste ju vara bästa stället ju. Annars gillar jag att skriva på café.
  Sitter du i restaurangen eller var?
  Trevligt blogginlägg!
  Kram!

  • Tack 🙂 Nej, jag skriver inte i restaurangen, men däremot på café, i hytten, nattklubben eller vid vilken trevlig sittplats som helst. Man kan få en hel del inspiration av alla kufar som rör sig runt en 🙂 Kram

 2. Apropå receptet så tycker jag det låter svårt att svälja 🙂
  Jag skulle välja bort kanel och vinägern och pressa lite mer citron och apelsiner.

 3. Härligt att kunna bara dra iväg så och att ta beslutet att – nu behöver vi det, nu har vi setts för lite och då bara göra det.
  Varje gång jag läser om gurkmejas alla goda egenskaper tänker jag att jag ska gå och köpa det också glömmer jag tills nästa gång jag läser om det osv.
  Hälsn Anita

 4. Vilken underbar inställning du har till livet kusin. Som författar wannabe kan jag inte bli mer än avundsjuk 😉 Synd bara att jag blir så jädra sjösjuk!! Kram på’re!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *