#Blogg100 / 26 Hiya Yoga Centre

Jag vaknade till en mängd ljud; hundar som skällde, tuppar som gol, klockor från klostren omkring, bilar och framförallt fågelsången. Det kvittras enormt här i buskarna och att bli väckt av den är fantastiskt härligt. Ett annat mycket välbekant ljud i Nepal är alla duvor. De kuttrar som bara den och det finns inget tak där det inte bor duvor under plåten. Det är ett jäkla liv emellanåt.

Det första jag gjorde var att glutta ut genom dörren, jodå, sol i dag minsann. Trevligt!

SAM_7968

Jaha, då var det bara att knalla ner till örtteet och nässköljningen då. Här är ett späckat schema minsann.

SAM_7957 mindreSAM_7973 mindre

Så var det dags för det tuffaste passet, en och en halv timmes morgonyoga. Jag tycker jag gjorde det väldigt bra som hängde med, men gissar på kraftig träningsvärk i morgon.

Äntligen frukost. Och äntligen KAFFE! Jag fick inget på flyget, sov över det. Så det är två dygn sedan. En kort minut funderade jag på att skippa kaffet helt och hållet, men nej. Jag dricker bara en kopp om dagen och den vill jag nog allt behålla. För den delen var även frukosten sagolikt god – chiliomelett, skivade frukter och vegs med örter. En toast och en balja kaffe till efterrätt.

Efter gofrullen funderade jag på en fotopromenad i omgivningarna men Diksha, ställets terapeut kom och hämtade mig för min första behandling – en helkroppsmassage. Flickan oljade in min blekfeta lekamen och knådade så det stod härliga till. Den lilla lokalen med stenväggar var ganska kall och när jag kom ut i solen igen kände jag mig ganska frusen. Jag satte mig i en bambustol trädgårdssolen och somnade bums. Inte förrän jag höll på att ramla ur stolen vaknade jag.

Dagen löpte på med varvad fri tid för vad vi ville och lektioner. Mat fick vi som sagt också; frukost, lunch och middag. Däremellan örtte.

SAM_8008 mindre

Lala, the manager, tyckte jag skulle behöva ett elschema och en väckarklocka. Elektriciteten i Nepal kommer ju och går och man har alltså ett schema på de ungefärliga tider man inte har tillgång till el. Lite bakvänt, kan tyckas.

Ja, som klyschan säger, tiden går fort när man har roligt. Kvällsschemat såg ut som dagen innan och vid halv tio somnade jag återigen gott.

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *