#Blogg100 / 25 Blixtar och dunder, magiska under

När jag kom fram blev jag mottagen och välkomnad av Lala som presenterade sig som the manager.

SAM_8002

En yogalektion skulle just starta men jag var inte riktigt säker på när jag ätit senast, så jag tackade nej och bad om lunch i stället.

SAM_7946

Yummie … Gentle soup, garlic rice and curry. Betyder linssoppa, vitlöksris och currystuvning med vitkål och potatis.

Jag fick ett rum i ett nybyggt eco-hus. Det är jättefint och känns otroligt lyxigt med eget badrum. Sedan att lampan i taket inte är färdigmonterad och andra småsaker inte är fixade gör inget. De blir förmodligen aldrig klara.

SAM_7966

SAM_7962

Huset som står två centimeter bredvid ser mer ut som ett typiskt nepalesiskt hus. Där bor förresten en söt liten kille som jag just blivit kompis med.

SAM_7951

SAM_8016

Jag måste bara få sova, så jag ställde klockan och gick och lade mig. Ett par timmar senare var jag hyfsat pigg och var på mitt första yogapass på tre år. Märktes det? Jajamen.

Strax innan lektionen startade började det regna. Först lite lätt och sedan accelererade vattenflödet. Vojne – jag trodde nya ecohusets tak skulle rasa in av vattenmassorna. Regn är bra, speciellt här i dammiga Kathmandu, men det finns liksom gränser. Värst av allt var åskan och blixtarna. Det dånar och smäller och ljudet rullar mellan bergen. Jag skriker högt ibland, hoppar högt andra gånger. Fy, så läskigt det är.

Självklart tänker jag på alla de människor som inte har ett tak att söka skydd under. De som genomblöta och kalla får försöka hålla reda på sina pinaler och vänta ut störtfloden från himlen.

SAM_7960

SAM_7956

Sim salabim – just innan kvällsyogan var slut så upphörde ovädret. Först då mindes jag att det var exakt samma sak förra gången jag var här, för tre år sedan. Då bodde jag i tält, helt ensam. Nu är vi nästan tio personer här.

SAM_8000

Klockan sju är det middag och sedan ljusmeditation och samtal med ”doktorn”. Vid åttatiden fick jag äntligen gå och sova och vaknade inte förrän klockan ringde 06.30 morgonen därpå.

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *