#Blogg100 / 18 Rocka sockor?

Sociala medier är fullproppade med strumpbilder. Det verkar som om varenda facebookande, twittrande och instagrammande svensk har lagt ut bilder på sina fossingar iklädda olikfärgade strumpor. Några gånger i mitt liv har jag upptäckt att jag har haft sockor i olika färger. Då har det dock skett av misstag och jag har dolt fötterna för omvärlden så gott jag kunnat. Men idag ska man stolt visa upp sina olikheter, sina fotbeklädnader.

Det verkar vara en kul idé, men jag var tvungen att googla för att få veta vad det betyder, att rocka sockor. Och det verkar handla om just det, våra olikheter. Det är väl enkelt – att acceptera att vi alla är och ser olika ut.

Gott så, tycker jag.

Ska jag vara ärlig brukar jag undvika de flesta kollektiva manifestationer, utom Mors dag och julafton, typ. Men jag måste medge att just denna dag, Rocka sockor, inföll ganska lägligt. Jag höll nämligen på att packa den stora resväskan inför kommande Nepalresa. Bland allt bagage finns sjuttio par barnsockor, sprillans nya, skänkta av en butik som inte vill namnges. Det ska bli så himla kul att få förära en mängd behövande barn alla de här fina strumporna. Snacka om att Rocka sockor!!

Vi har dessutom fått damunderkläder, halsdukar, kalasbyxor och superfina dam- och flickkläder. Tack Universum och hemliga butik!

Visserligen är det 20-25 grader varmt dagtid i Kathmandu just nu. Jag vet, för maken har googlat. Men nattetid kan det krypa ner mot plus fem. Och bor man på gatan så gör man. Även om man har ett hus att bo i kan det vara kallt.

klosterutflykt 003

Man har ju väldigt sällan värmekällor inomhus i Nepal och skulle man till äventyrs äga en kamin så kostar gasen en hel del. Jag tror att de här fina mössorna och halsdukarna blir både sköna och fina för ungar på gatan och andra ställen. Det jobbigaste är att försöka få ner innehållet i tre stora plastsäckar i packningen.

10151082_10201575286133204_573133334_n

Någon gång har jag köpt en massa strumpor på plats och gett bort, men det är inte samma kvalitet som här hemma.

CIMG1559

Och gratis är ju bäst, förstås, i det här hänseendet. Då sparar jag ju mina pengar till annat jag kan göra för barnen – ge dem mat på restaurang, köpa ris till ett slumområde eller något annat.

senare 030

Nej, tillbaka till packningen nu. När jag är klar med den ska jag förbereda dagens föreläsning. Jag är inbjuden till en gymnasieskola här i Sundsvall för att berätta om mitt volontärskap. Det ska bli mycket spännande och intressant att möta en sisådär 80 nyfikna studenter och höra hur de tycker och tänker.

Namasté, hörni!

dag 11 Pashupati o hemmet 068

 

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *