Bland bomber och granater

Staden Quantico ligger på östkusten, strax söder om Washington DC. Alltså inte alls många mil från där vi befinner oss.

quantico

I Quantico ligger marinens största militära anläggning. Där huserar bland andra DEA, NCIS och FBI. Det vill säga narkotikapolisen, marinens kriminalpolis samt den polismyndighet som lyder direkt under justitiedepartementet.

ladda ned (4)

En av de få teveserier jag följer är Navy CIS och Sex and the City. Faktum är att även våra amerikanska värdar gillar NCIS och vi har tittat på en hel del avsnitt de här veckorna. Gissa om det är extra roligt nu, när vi vet var de här organisationerna håller till, hur det ser ut och till och med hur man tar sig dit via Highway?

SAM_9844

Något som förundrar oss alla är hur snabbt Gibbs och grabbarna tar sig mellan punkt A och B. Exempelvis från högkvarteret till Virginia Beach (dit vi också varit för en dags sol och bad).

Leroy-Jethro-Gibbs-NCIS-tv-male-characters-21535590-1024-768

Det tar åtminstone tre timmar i gynnsam trafik och kan bli det dubbla om man råkar komma i rusningstrafiken eller om det hänt en trafikolycka. I teveserien åker de vägen fram och tillbaka typ flera gånger om dagen för att leta nya bevis eller andra aktiviteter som gör sig bra i teve.

Tillbaka till Quantico. Här är som sagt en stor militärbas, och just nu pågår tydligen övningar som heter duga.

I ett par dagar har vi väntat på stormen som sägs ska inta mellersta Amerika. Förmodligen blir den inte stor här på östkusten, men vi har ändå väntat. Det senaste budet var att den skulle komma i natt, och i morse vaknade jag så av åskan. Några knallar, men ingen blixt. Det blev tyst en stund och sedan pangade det på igen.

Jag var inte förvånad, men vart tog regnet vägen? Och hur kan det åska så hårt utan att det blixtrar? Är amerikanska åskväder annorlunda? Jag har varit med om några riktiga oväder i Kathmandu, Nepal, när blixtarna lyst upp hela landskapet och åsksmällarna rullat som kanonkulor mellan bergen.

SAM_8034Ibland samtidigt. Då har jag gömt mig under kudden och bett till Gud och Buddha.

SAM_7956

SAM_7953

Den här morgonen åskade det i stället så huset skälvde. Väldigt läskigt, tycker jag, och maken som vet hur åsk- och smällrädd jag är kröp intill och höll om mig.

aska

Självklart var det inte åska. Det smäller i militärbasen i Quantico. Men alla aktiviteter är hemligstämplade och vi vet inte om det är bomber de övar med eller vad det är.

Dundrar gör det fortfarande, jag tycker det är ganska otäckt, även om jag vet det är övning.

Förresten – det läskigaste av allt är nog att man överhuvudtaget behöver öva på att släppa bomber en hel förmiddag 🙁

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *