Trettio dagar mot toppen – dag 8 och 9

Jag är trött, tröttare än jag brukar vara i Kathmandu. Varken orken eller energin räcker till. Jag har inte lika fullspäckade dagar som vanligt, är vi klara med våra åtaganden vid två-, tre- eller fyratiden är jag slut. Det funkar inte att till exempel åka till barnhemmet och hälsa på. Nej, det blir tillbaka till hotellet eller Boudha, för vila och middag.

CIMG8494CIMG8278

CIMG8276

Ta det som det är. Acceptera tillståndet. Gilla läget. Det är vad jag intalar mig själv när jag blir stressad över att jag skulle vilja så mycket mer, nu när jag är här.

Jag har fuskat med Chagateet ett par dagar. Jag tyckte jag sov lugnare på nätterna, vaknade inte med oro i magen och huvudet fullt med jobbiga tankar. Men nu är jag tillbaka i de urjobbiga nätterna. Tänk om det är så att det där teet jag lärt mig att uppskatta har en lugnande effekt på mig? Jag ska genast återuppta den goda vanan och se om jag får något resultat. Förresten läste jag om Bachs örtdroppar i ett inslag på Facebook i går kväll. Är det någon som känner till dem?

Beskrivning

Five Flower Remedy även kallad ”Räddningsdroppar”, ”Akutdroppar” eller ”Rescue-remedy”. Av alla Dr Bachs blomessenser är denna kombination den mest kända. Den är tänkt att användas i situationer som kräver ”första hjälpen”, i krissituationer och vid liknande stress-tillstånd.

Den består av fem av de 38 Bach blomstermedlen: – Star of Bethlehem – Mot chock och trauma – Rock Rose – Mot skräck och panik – Impatiens – Mot irritation och spänningar – Cherry Plum – Mot rädslan att förlora kontroll – Clematis – Mot medvetslöshet och svimningstendenser.

Om man varit utsatt för någon form av chock, oväntade dåliga nyheter, om det förekommit någon upprörande familje-angelägenhet, stor sorg eller om man känner sig orolig, skräckslagen, förvirrad eller panikslagen, kommer Five Flower Remedy att lindra våndorna och göra en stark nog att möta situationer av stress. Den kan också användas då man står inför ett examensprov, skall gå på anställningsintervju, hålla föredrag, stå på scenen, ta sitt körkort eller gå till tandläkaren.

Five Flower Remedy har förmågan att lösa upp ens spänningar, vilket även gäller om man tillfälligt känner sig väldigt ”uppskruvad” eller ur balans.

Det är alltid klokt att ha en liten flaska Five Flower Remedy i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. Medlet är naturligtvis inte avsett att ersätta annan medicinsk hjälp, men kan utan tvivel befria från rädsla och på så sätt återställa det lugn som är nödvändigt för att den egna självläkningsprocessen skall komma till stånd.”

När jag kommer hem ska jag beställa en flaska och testa.

Fysisk motion får jag i alla fall. Vi är i farten, går en del även om det inte blir några jättelånga sträckor. Och så har vi faktiskt jättehöga trappsteg upp till vårt rum … 😉

Faktum är att jag har ytterligare drygt tjugo dagar att komma igen på.

Heja mig!

12651314_10205248594643621_6653842125059350140_n

 

Ajj La Vjoo !!

 

 

 

 

 

 

4 reaktion på “Trettio dagar mot toppen – dag 8 och 9

  1. Du är duktig du som orkar men tänk på dig själv också.
    När du kommer hem så kan du väl skriva var du skickar efter dessa droppar.
    Skulle gärna testa .
    Kram på dig .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *