Trettio dagar mot toppen – dag 30

TOPPFORM!! Yiiieha … Trettio dagar med försök till nytt tänk, nytt käk och nya vanor. Har jag lyckats? Mår jag skitbra? Är jag i värsta formen? Inte alls. Faktum är att jag ibland funderar om jag överhuvudtaget gjort något vettigt för att uppnå ett må bra-tillstånd den här månaden, mina trettio dagar?

exhausted-151822_960_720

Så tänker jag till – det är klart jag har! Till exempel har mina frukostvanor förbättrats ett hundra procent. Från ingen alls till att stoppa något mer än kaffe i magen, bara en sådan sak … Jag tränar regelbundet, även om snyggmusklerna inte syns riktigt ännu.

stickman-310591_960_720Jag dricker en stor kopp nyttigt Chaga-te på kvällen för att sova bättre och käkar minst en skitjobbig frukt om dagen. heart-991263__340

”Ett äpple om dagen … ”

Jag lyder en del råd i hälsogenren, till exempel att äta mörkgröna grönsaker varje dag plus att komma ihåg att äta varje dag.

Vila. Jag vilar så gott det går – men eftersom jag ensam ska fixa all administration, all införsäljning av mig, mina varor och böcker, sköta hemsida, bloggar och varulager, föreläsa, skriva nya böcker, skicka varor och serva kunder, ränna runt på utställningar och expon samt dessutom jobba ihop några kronor till hyra då och då är det jäääkligt svårt att få in längre pauser.

Ärligt talat är trettio dagar en väldans kort period för att uppnå toppform när man befinner sig i Projekt att hålla näsan över ytan-träsket. Orken och gnistan tog slut redan i somras. Sedan dess har tillvaron mest varit en lång kamp, men som vi alla väl vet är kamp sällan bra för flödet och arbetsglädjen.

Insikter fanns redan innan dessa trettio dagar, men har förstärkts. Nu befinner jag mig i Vinna eller försvinna-läget och som den resultatorienterade människa jag egentligen är vill jag såklart vinna. Men en mycket viktig insikt är att jag klarar det inte på egen hand.

Help – I need somebody!

Så – se hit, goda administratörer och/eller driftiga människor med sinne för marknadsföring och varumärkesbyggande. Jobb finnes.

super-carina@hotmail.com

board-142741_960_720

Mentalt försöker jag peppa mig själv och få in i min lättstressade skalle att jag är himla bra – jag kan skriva, jag kan räkna och jag kan flyga. Sådeså.

meditation-1000062_960_720

Jag duger så himla bra. Det gäller bara att komma ihåg det.

Vad händer nu då? Enkelt – jag fortsätter på inslagen bana. Det vill säga, mer fysisk aktivitet, försök till mindre mental aktivitet, bättre käk, mer peptalk med mig själv och mindre inre stress. Och fler rungande NEJ. NEJ till onödiga saker, stressande ting samt energikrävande och intetgivande människor.

Trettio nya dagar mot toppformen. Eller sextio. Eller nåt.

Enkelt, var det …

spirituality-998545_960_720

Heja mig!

tulips-52125_960_720

 

 

 

Ajj La Vjoo

 

 

10 reaktion på “Trettio dagar mot toppen – dag 30

 1. Vi ska nog se till att få dig ”back on track” och du, det där med att äta är superviktigt. Viktigare att äta än vad du äter skulle jag vilja säga. En kropp som är stressad behöver tillföras energi. En kropp som utsätts för strikt diet utsätts för ännu mera stress och det är det sista den behöver.

  Rekommenderar magnesium. Själv intar jag en som man blandar i vatten. Trodde inte på det själv när någon sa att de sov bättre då men jag kan intyga att det märks skillnad. Hälsokosten har bästa sorten.

  Heja heja!

  • Käraste Anna – kan du tänka dig mig på en ”strikt” diet? Nej, tänkte väl det 🙂 Tack för rådet om magnesium, jag vet redan att det är superbra, men min mage fixar det inte. Har fått rådet att ta det i pulverform i stället. Ska prova. Kram och Heja Oss <3

 2. Bränn inte ut dig, för det kan komma snabbt! Hur mycket bokföring har du? Hur många verifikationer/kvitton har du per månad eller år?

  Jag uppskattar allt du gör även om jag inte kommenterar så mycket, men läser altt med nöje.

  Kram Hasse

  • I det här fallet har det kommit krypande under ett års tid, Hasse. Bokföringen skickar jag till bästa konsulten i Ljusdal (trots att jag själv är ekonom … ), livet skulle inte fungera annars, men för att hålla nere kostnaden ser jag till att de får materialet tip-top (nåja … de får materialet, i alla fall 🙂 )
   Tack för att du följer och läser. Stor kram från Ume och Littfesten 🙂

 3. Hej, kul att hitta till din blogg! Må-bra-grejen är inte lätt kan jag också intyga. Man håller på ett tag men sen är det det gamla vanliga kaffet, vetebullen och rödvinet som vinner 😉

  • Hej – kul att du hittat hit! Varje skrivarkurs jag går ”träffar” jag nya, trevliga och inspirerande människor. Är det du den här gången? 🙂
   Och nja, kaffet och rödvinet har jag inte haft för avsikt att lämna, men vetebullen kommer inte tillbaka.
   Tack för att du läste! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *