Trettio dagar mot toppen – dag 25

Fredag – i dag måste vi uppsöka gymmet. Vi har suttit: i flyg, i bil och på tåg. På grund av våra förkylningar och tillhörande hosta har vi inte vågat oss på några häftiga fysiska övningar. Men detta var alltså dagen – dag 25. Som jag längtat! De trettio dagarna mot toppen inleddes ju med första gymbesöket på flera år. Och det var den dagen jag sprang på Gävles stålmormor, Wanja Sjödin, på stan och blev än mer inspirerad att ta tag i tillvaron.

page1

Nimi var imponerad över vårt fina gym, även om hon inte kunde förstå varför det heter som en fågel – Korpen. Hon berättade att hon gymmar flitigt hemma i Jorpati, där har man två löpband, men inga maskiner i övrigt. Dessutom är det tufft att träna i totalt mörker så stället har bara öppet när det finns elektricitet.

SAM_3829

Innan vi gick därifrån fick hon en jättefin present.

SAM_3832

Rygga, Korpen-tröja och en vattenflaska.

SAM_3833

Vilket självklart genererade i en kram.

SAM_3834

Den tröjan har använts flitigt, kan jag berätta, och inte bara i gymmet. Den är jättefin och Nimi gillade den verkligen.

page2

Mata änder är ett måste när man befinner sig i Gävle. Här får de våra bortglömda, gamla croissanter.

SAM_3845

Vi besökte den fina butiken Saker och Ting, på Berggrenska Gården. Där säljer man, bland många andra fina ting, vårt hantverk från Nepal.

Jag måste ju visa vår buddhistiska gäst hur en svensk kyrka ser ut på insidan.

SAM_3847

Så på vägen hem tittade vi in i Trefaldighetskyrkan. Enligt mitt tycke vacker och behaglig att vistas i för att den inte är så prålig och rikligt utsmyckad som många andra kyrkor.

SAM_3849

Och se vad vi hittade – Fairtrade från Nepal.

Eftersom det var fredag kom helglediga maken ner från Sundsvall. Jag hade tolkuppdrag i Gävle under helgen, därför var vi kvar.

SAM_3853

Till fredagsmyset serverade vi chiabatta med getost, gratinerad i ugnen och serverad med färska fikon, marmelad och persiljekvist. Vår nepalesiska gäst var inte särskilt imponerad. Hur jag vet det? Hon tog inget foto på maten 🙂 Och hon tyckte det var konstigt att vi inte åt smörgåsen tillsammans med pumpasoppan, som var kvällens varmrätt.

SAM_3854

I stället stoppade hon kvällens snacks i soppan, vilket vi tyckte var lite underligt, men det smakade faktiskt gott 🙂

Så – i morgon är en annan dag. Tack universum!

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *