Trettio dagar mot toppen – dag 18 och 19

Dag arton var en torsdag och en tråkdag. En hostande och supertrött dag. Det enda trevliga jag kan minnas är besöket på Taste of India, Sundsvalls bästa indiska restaurang.

SAM_3574

SAM_3577

Alltid gott käk. Fattas bara med en nepales i köket och en i serveringen. Jo, det är faktiskt så. Servitrisen var ledig den här dagen, men kocken kom och hälsade, glad att träffa en landsman. Och maten fick med beröm godkänt även av vår nepalesiska gäst, hon tyckte sig vara tillbaka i Kathmandu för en stund.

Dagen därpå, nummer nitton i min jakt på formen, var desto trevligare. Jag blev bjuden på frukost av Nimi som stekte äppelpannkakor.

CIMG8813

Trixade och joxade med pannan och slängde maten i luften så där som bara proffs gör, ni vet 🙂

CIMG8814

CIMG8815

Vi lyxade till det med jordgubbar och glass. Till frukost, jajamensan. Hur ska månne denna dag sluta? Jo, i Gävle. Men först ska vi besöka min Rotary Club Njurunda. Vi är inbokade där för att visa bilder och berätta om mitt senaste besök i Nepal för en vecka sedan.

DSC00710

Självklart måste vi posera med presidenten.

DSC00700

Och lika självklart har vi våra fina Sherpadressar på oss.

DSC00715

DSC00712

DSC00706

DSC00723

Och tänka sig, vid lotteriet vann Nimi och jag varsin bok. Och tänka sig – en av dem var på engelska 🙂

DSC00722

Min var en av Jonas Karlssons novellsamlingar. Ett tecken månne? Börja skriv igen – hörru novelldrottningen, världen väntar. Eller?

DSC00724

Vi visade bilder och berättade om resan …

DSC00731

… och jordbävningarna.

DSC00727

Jag överlämnade ett tackbrev för donation till ett barnhem i Kathmandu samt en vimpel från Rotary Club Jawalakhel (klicka här för att läsa blogginlägget)

DSC00728

Ja, tiden går fort när man har roligt. Snart var vi hemma igen och det var dags att styra bilnosen mot Gävle, där vi hade åtaganden under helgen.

CIMG8818

Lite kortspel hinns med, förstås.

Tyvärr har vi ännu inte vågat träna eller dra i oss för mycket kall luft. Däremot är vi storkonsumenter av varmt vatten med honung, ingefära, kamferdroppar och Chaga-te. Sovmorgnar är också bra – även om jag vaknar tidigt har jag möjlighet att ta det väldigt lugnt, kaffe på säng och ladda ett par timmar före frukost.

Tack för det, Universum!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *