Trettio dagar mot toppen – dag 17

Alltså – det är segt att komma i form när man först måste bli frisk. Vi hade en bra dag, men vågade oss inte ut på den långa, sköna promenad vi egentligen önskade oss efter den dygnslånga resan från Kathmandu. Hosta och taskiga luftrör gjorde att vi valde att ta bilen på våra utflykter.

Dock fylls mitt liv, sakta men säkert, med nya och goda vanor. Frukost är en av dem. Jag är inte och har aldrig varit någon frukostmänniska. Ge mig en stor kopp kaffe med en skvätt mjölk och tre sockerbitar så står jag mig till lunch. Till sen lunch, om så behövs. Men har man en nepales i huset blir det till att ha hyfsat regelbundna matvanor. Nepaleser är hungriga 🙂

CIMG8764

Eftersom vi inte hann handla när vi kom hem föregående kväll åkte vi till stan för att käka frulle. Självklart valde jag Konditori Pallas – det fina gamla 50-talsfiket med underbara Jordanka som tar emot med en kram.

CIMG8766

CIMG8776

Det var en ganska disig och grå dag, men även det grå kan vara vackert. Hur som helst åkte vi till Södra Berget för att förhoppningsvis få se vackra vyer över bygden.

CIMG8787

Flickan har humor. När vi stannade för att fota den, i hennes tycke, roliga skylten som talar om att vi är 240 meter över havet frågade hon Do we need oxygen? Behöver vi syrgas? 

Kathmandu ligger 1 200 möh och åker man till hennes hemby, Bhandar, befinner man sig på Kebnekajsehöjd, 2 200 meter.

CIMG8771

Vi drack fantastiskt gott yoghurt- och vaniljte i spat på fjärde våningen.

CIMG8782

Vi måste förstås kolla på skidbacken och jag fick förklara skidliftens funktion.

CIMG8785

När vi var nöjda och färdigfotograferade åkte vi och storhandlade.

CIMG8791

En fotostund vid utsiktspunkten över Sundsvallsbron var självskriven.

CIMG8790

CIMG8767

Vi hann med ett besök på fina Kulturmagasinet där de bland annat har vackra smycken från Nepal. Enradiga halsband, tillverkade av Regnbågskvinnorna i Tinchulee. Sådeså. *stoltleverantör*

CIMG8798

Havsutsikt i Bredsand.

Kvällen ägnades åt kortspel och pizza. Nimi har lärt oss en nytt, enkelt men väldigt roligt, spel. Dumbal – med reservation för stavningen.

CIMG8800

CIMG8803

Hemgjord pizza. Yummiee …

CIMG8809

Det blev tidig kväll. Vi har jetlag och behöver sova. Men i morgon är en annan dag.

(Dagens nyttigheter: frukost, trevligt sällskap och en fin dag i lugnt tempo. Chaga-te, örtdroppar och en massa honung. Det får räcka så.)

 

 

Ajj La Vjoo

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *