Vi tågar mot Bratislava

Självklart måste vi avnjuta ett spa när vi är i Ungern. Landet som (bland andra länder) är känt för sina vackra, välgörande bad och behandlingar i (ofta) vackra, lyxiga gamla byggnader. Detta spa var inget undantag.

Förutom en stor härlig pool med vacker utsikt, äventyrsbad, termalbad (36 gradigt vatten, 35 i luften …) fanns där bar och servering, solstolar. Inomhus kan man självklart boka en mängd behandlingar, simma i den stora poolen eller även där njuta i det sköna termalbadet. Det kanske inte kommer som en överraskning att vi helt och hållet skippade bastun?

Egentligen är detta fina spa bara en del av det fina, anrika hotell Gellert.

När vi badat oss rena och nöjda tog vi en taxi tillbaka till hotellet och gjorde oss redo för avresa. Vi skulle ju ut och tågluffa, eller ”tåga” som det nya uttrycket är.

Hej Bratislava, nu kommer vi! Spännande med nya upplevelser och äventyr, hittills oupptäckta landområden och alternativa färdsätt!

Här passerar vi gränsen mellan Ungern och Slovakien. Att åka tåg utomlands är kul, men inte riktigt lika bekvämt som SJ:s snabbtåg.

Men, allt har ett slut, så även kvalmiga, heta tågresor. Resan tog knappt fyra timmar och kostade ungefär 140 kronor per person. Överkomligt, eller hur?

Skönt att få checka in på hotellet, ta en kall dusch och njuta av välkomstpresenterna. Gissa om de varma chokladkakorna smakade mums?! En natts god sömn nu bara, så ska vi upptäcka Bratislava sedan.

 

To be continued …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *