Soppatorsk

Det är inte enkelt att uträtta något vettigt här just nu. På grund av bensinbristen står mycket still. Taxibilar kan ej köra, de bussar som går är så fulla att folk hoppar upp på taket för att få plats. Butiker är stängda på grund av att ägaren bor för långt bort för att ta sig till jobbet annat än med buss eller bil. För att inte tala om mat- och varutransporter.

Förmiddagen i dag var inbokad med ett par möten och efter att flickorna på barnhemmet i Gokarna slutat skolan skulle jag hasta dit för att säga hej. Tyvärr blev det inget av det, ”min egen” taxichaffis har stått i kö hela dagen och halva natten vid en mack för att få tanka några liter och ingen annan vill ta en körning åt det hållet eftersom de förmodligen inte får någon körning tillbaka. Taxikillarna vill åka mot andra hållet, in mot staden, där de potentiella kunderna finns. Jag har kunnat gå dit ut, men situationen uppstod sent och jag skulle inte ha hunnit gå hemåt igen innan mörkret.

Så synd – jag hade verkligen sett fram emot att träffa tjejerna i dag. Nu blir det inte förrän på lördag. I morgon är en resa till Lalitpur inbokad, till ett annat barnhem. Jag ska även besöka en kvinnoorganisation och se om de har varor som passar vårt sortiment.

I dag har jag passat på att handla i stället. Samt researcha, lägga ett par beställningar och knyta ett par bra kontakter.

image

Vi lunchade i Boudhanathområdet, min lillasyster Nymy och jag. Det var tragiskt att se den vackra och heliga stupan så demolerad. Den klarade ju första jordbävningen, 25 april, men säckade ihop den 12 maj.

image

För övrigt ser det omgivningen ut ungefär som förra gången jag var här, i början av april. Det är klart, jag har ju inte sett mer än gatorna mellan flygplatsen och hotellet ännu.

image

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *