Skördetid

Vilken underbar tid! Dags att skörda det jag (läs: maken) sått. Det började med rädisorna.

Att ta några direkt ur grönsakslandet, bryta bort bladen samt den vita roten, borsta bort den mesta jorden och känna hur den säregna smaken exploderar i munhålan. Inte som köpe-disorna, nej, de smakar som bara hemodlade kan.

Vill jag ha något lite sötare plockar jag solmogna hallon direkt från buskarna, stoppar in i munnen och njuter av den solmogna sötman. Tar med mig en mugg hallon och några rädisor till badviken, sitter vid vattenbrynet och mumsar.

Så småningom solar jag ryggen medan jag står framåtböjd över hallonbuskarna en stund. Frysen ska fyllas, inget får förfaras. Mangolden är skördemogen, så även dillen. Jag plockar, skär, hackar och förväller. Sedan in i frysen till kallare dagar – jodå, jag är  helt övertygad om att det blir vinter även i år.

Regnet förra helgen fick växtligheten att formligen explodera. Hallonen är röda, smakrika och i storlek som små jordgubbar, sockerärtorna fick en rejäl skjuts framåt i växtkraft och mangolden får jag nog skörda för andra gången om ett par dagar. Sedan väntar jag på polkarödbetorna och morötterna.

Jag är rik! 

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Skördetid

  1. Härligt Carina! Rädisorna som jah fick smaka var så goda! Jag älskar jy även hallon. De är bäst! Måste försöka plocka någonstans! Kramar
    Härligt att skörda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *