Pizza till frukost??

Jag är dålig på frukost, har alltid varit. Hinner liksom inte med och är ej heller särskilt hungrig. Undantag för hotellfrukost och på helgen, med maken. Huvudsaken är att det inte är så förbenat tidigt. Den här söndagen var ganska kall, men gnistrande vacker och vi bestämde oss för att åka ut till trattkantarellskogen. Vart den nu ligger … Vi måste ha frukost så vi orkar knata. Gröt är bra, men oj, slut på gryn. Snabbkoll i kylen och Carina Warg tog vid. Det blev en helt ny rätt, till och med ny matgenre. Kanske?

Omelettpizza. Vad sägs om den, govänner? Den smakade faktiskt lika gott som den ser ut. Och gjord på kylskåpsrens. Ni vet ”man tager vad man haver”.

4 ägg, 4 matskedar havregrädde, salt och vitpeppar, massor med godsaker från egna örtagården (persilja, gräslök, rosmarin). Vispa ihop och häll i ”uppfettad” panna. Ungersk salami (varje skiva delad i fyra), resterna av en något mosig banan samt en näve solroskärnor. Lägg allt uppepå och låt det ta sin tid. Medelvärme, vänd inte, då går den garanterat sönder … och precis innan servering några korn parmesan. Jag delade den i fyra slicar och på tallriken såg den faktiskt ut som en pizza!

Bon apetit!

Vi köpte vår ungerska salami i just Ungern, men vanligen handlar vi på ICA 🙂

 

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *