Nu kickar jag off …

Första dagen på årets första äventyr var stillsam. Käkade en varm macka på lunchpausen vid Hakke Gård: ost, skinka och tomat på tjock, vit läbbig tekaka. Urk. Lämnade halva brödet och sköljde ner den vakuumförpackade skinkan med massor av vatten. Väl framme i Stockholm väntade vi en timme i den urtrista terminalbyggnaden innan vi fick boarda. Jag käkade ”middag” – macka på åländskt bröd med rökt lax och ett glas mousserande vin. Sedan orkade jag inte packa upp datorn igen. Jag strosade runt på båten, spelade wordfeud och beundrade de buggande paren på dansgolvet i nattklubben. Ett par minuter före tio sov jag gott i min svala och sköna hytt på däck tio.

Eftersom jag somnade så tidigt vaknade jag naturligtvis tidigt. Det var för tidigt att gå ner och äta frukost, så jag låg under täcket och funderade – på dagen, livet och jobbet. Det visade sig vara en utmärkt sysselsättning, jag kläckte ett par nya idéer och insåg därmed att min kryssning håller på att utvecklas till en kombination av skrivaräventyr och kick-off – för året och för jobbet.

Så, efter ett par koppar kaffe, lax och äggröra samt några melonskivor sitter jag i Nöjescaféet och kollar mail, skickar mail och funderar på strategier. Om en liten stund ska jag ta upp mitt romanmanus och köra igång. Jag medger att jag gruvar mig, det är alltid jobbigt att börja när jobbet legat nere så länge.

Heja mig!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

4 reaktion på “Nu kickar jag off …

 1. Tjena tjejen!
  Du är ju helt suverän!
  Varför var du inte med och buggade!
  Jag beundrar dig i så mycket!
  Du har ett så enormt driv!
  Kramar till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *