Möte med författare – Louice Svedin

En ung författare, tjugo år, signerar sin debutroman i vår fina bokhandel, Vängåvan.

Citybolaget_Bokia_72dpi_160px

Fotot är stulet från bokhandelns hemsida, men det gör nog inget

Det är klart att jag ville åka dit och säga hej. Jag vet hur himla roligt det är när man ordnat ett arrangemang och folk kikar in. Jättekul är det!

SAM_7547

Jag hörde Louice i radio Västernorrland för några månader sedan, hon berättade hur boken kommit till. Louice är tjugo och började skriva sin roman för sex år sedan, tror jag. Så småningom insåg hon att både hennes språk och skrivande förändrades med åren och boken blev något annat än hon tänkt från början. Nu skriver hon på uppföljaren och har kommit en bit på vägen.

Spännande, tycker jag.

Vi pratade en stund om skrivande, ålder och genrer. Louices roman Sångernas bok är en fantasyroman. Jag har aldrig skrivit fantasy. I och för sig skulle det var vara roligt att lära mig, men jag har sannerligen att göra ändå med De sju dödssyndernanovellen till Över en höstfika samt den pågående romanen.

Självklart köpte jag ett signerat ex av boken, men jag ska inte ha den själv.

SAM_7546

Har du tur är det just du som ska få den …

lycka-smiley

Tänk att jag har en riktig turdag även i dag, trots att det inte är fredag den trettonde. Till frukost fick vi vaniljhjärtan (visserligen har jag själv köpt dem, men ändå)

10959380_10152771454868720_2820614309572401264_n

Och nu får jag underhållning till kaffet. Efter mötet med författarinnan gick jag nämligen till fina Kulturmagasinet och här har jag just avnjutit Leonard Cohens underbara Hallelujah av en kör som äntrade scenen för en stund.

bettygraphic_60765118

En underbar lördag tillönskas alla!

www.aynsley.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *