Livet på Solbygården – Älskade mello-kryss!

En gång i tiden var lördagsmorgnarna heliga. Klockan kvart i tio åkte tidningen fram, pennor letades och radiokanalen ställdes in. Melodikrysset! Jag har alltid varit lite av korsordsfreak och Melodikrysset har hängt med under alla år.

Ibland ringde jag mamma, eller hon mig och så kunde vi sitta en timme i telefon och lösa tillsammans. Vi slog i korsordslexikon och resonerade och gick vi helt bet ringde vi till moster Helén i Edsbyn – det hon inte kunde var inte värt att veta. Nu för tiden har mellokrysset tappat mycket av sin tjusning – allt går att googla (inte alls lika roligt som att leka detektiv och leta svar i diverse lexikon och uppslagsverk) och facit finns upplagt på nätet innan krysset ens är avslutat (jag vet – man BEHÖVER inte titta på fusket, men vem kan låta bli? Inte jag …)

Hur som helst ryktades det om att det serveras frukost och melodikryss varje lördag morgon på Bröderna Bommens servering i Klockarberget, strax utanför Njurunda. En solig lördag morgon körde jag upp maken ur sängen med en order att klä sig i snygga kortbyxor och något upptill. Vid det här laget känner han mig ganska väl och förstår när det är skarpt läge. En kvart senare satt vi i bilen, jag dirigerade och maken styrde.

Bröderna Bommen startade visst som bryggeri, men har nu liten, trevlig servering också – frukost och lunch.

Det finns även en bar – men den fick vara för vår del denna tidiga helgmorgon.

Vi var först på plan, men fick veta att framåt tio brukade det bli rusning efter borden.

Gott och trevligt, minsann!

Ni förstår varför maken sällan protesterar när jag drar iväg med honom? Det brukar liksom bli ganska trevligt.

Man servar till och med med kryss och pennor.

Heja Bröderna Bommen! Hit kommer vi flera gånger!

Hejdå!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *