Lång natts färd mot dag

Det är en lång resa, trots att jag planerar den väl. Jag flyger alltid med Qatar Airways och deras resesystem med olika priser, prisklasser, bonussystem och poäng är en djungel. Jag hade tur denna gång, bokade i väldigt god tid och fick resan flygresan till kanonpris och med en lagom transittid i Doha, Qatar (där man alltid mellanlandar). Väntetid 2,20, inte för länge och inte för kort, ifall föregående plan är försenat. Hamad International Airport är enorm och det gäller att veta åt vilket håll man ska småspringa.

Efter ett supertrevligt dygn i Stockholm med make, goda vänner samt en hel del lyx och flärd var det dags att äntra flygbussen mot Arlanda och terminal 5. Maken följde med, ville se till att jag kom ordentligt ombord innan han i sin tur äntrade Norrlandståget.

Sträckan Arlanda – Doha var helt okej. Planet var inte fyllt och jag hade två sköna säten för mig själv. Hann se ett avsnitt av en amerikansk deckare innan middagen anlände och sedan ägnade jag en stund åt Aretha Franklin och manusredigering innan jag somnade.

Det är alltid jobbigt att komma till Doha med dess transitbussar som tar evigheter innan man når terminalen. Sedan får man gå, gå och småspringa för att komma till gaten där man boardar nästa plan.

Doha – Kathmandu var inte lika behagligt. Den sträckan brukar vara överfylld med nepaleser på väg hem efter gästarbete i diverse arabländer. Den här gången var där nästan bara västerlänningar samt en hel del svenskar. Vissa av dem verkar helt sakna resvana och agerar hur fånigt som helst.

Det här flottiga huvudet hade jag framför mig i drygt 4,5 timme. Inte särskilt trevligt, varken håret eller dess ägare. Jag drar inte den storyn nu, nöjer mig med att jag, som tur var, hade en trevlig nepalesisk affärsman i sätet bredvid mig, annars har jag gått i taket över det svenska, barnsliga och uppenbart icke resvana paret framför oss. Av mitt tillfälliga resessällskap fick jag, förutom en dos tålamod, en del tips och idéer och självklart ett visitkort med uppmaning om att höra av mig. Träffar man en nepales förväntar de sig att man ska hålla kontakten.

Men allt har en ände, så även jobbiga flygresor.

Välkommen till Nepal, Kathmandu och Himalaya!!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *