Hänt i veckan

Min ambition att skriva minst 4-5 blogginlägg i veckan har spruckit, av tidsskäl. Vissa kvällar har jag bestämt mig att nu … nu ska det skrivas blogg. Men så har jag nästan somnat över datorn. Tji blogg. Men här, kära läsare och vänner, kommer ett komprimerat inlägg: Hänt i veckan. 

Mycket är det och roligt är det. I alla fall nästan hela tiden.

bild 2 (2)

I lördags, för en vecka sedan, arrangerade vi en liten nepalesisk julmarknad i vår kvarterslokal. Vi visade Nepalbilder, bjöd på glögg och pepparkakor och sålde julklappar.

bild 1 (6)

Självklart visade jag min jättefina video. Min elvaåriga kompis Emma Staaf gör en cover på Michael Jacksons Earth song och hennes mamma Jennie har gjort en fin film där hon kombinerat Emmas fina sång med mina foton. Klicka här för att lyssna på den (och se, förstås).

bild 5 (2)

Plötsligt händer det, vet ni. Oväntat besök. Och så vidare. Till vår julmarknad dök Anna upp. Fina Anna, som var volontär på samma barnhem som jag, fast ett knappt år senare. Vi har träffats ett par gånger förut, lunchat ihop och setts på radio Västernorrland, där hon jobbar. Och nu kom hon till vår julmarknad. Självklart måste vi ta ett gemensamt foto att skicka till girlsen i Kathmandu, from Mam and Mam.

bild 4 (3)

Dagen därpå var det dags för nästa julmarknad, i vackra Galtström. Det gamla järnbruket som fått renoverats efter stora översvämningen förra året.

bild 3 (1)

Kallt men kul. Kul men kallt.

bild (1)

En hel del glögg har det blivit den här på väg mot andra advent-veckan. Och pepparkakor förstås.

SAM_6842

Titta vilket maffigt paket jag fick på posten. Min första import från Nepal.

SAM_6845

Fylld med härligt, vackert och varmt hantverk vi ska sälja på vår hemsida och på julmarknader. Se vilka underbara barnmössor vi köpt från Regnbågskvinnorna i Tinchulee.

bild 1 (4)

Förresten – du vet väl att du kan köpa presentkort och ge bort i julklapp? Då kan mottagaren själv bestämma vad man vill ha från vår webshop. Presentkortet gäller hela vår verksamhet, från nepalesiskt hantverk, våra böcker, hudvård till delbetalning för flyttstädning. Klicka här.

bild 1 (3)

Och så fick jag paket igen. Från Vistaprint den här gången, där jag brukar beställa trycksaker. Jättefina pennor, bordskalendrar, bilmagneter och ett par stämplar. Bra att ha, liksom .

10271471_10200899411407947_2845494273498220625_n

Och så kom ytterligare ett paket, med trettio nya #Älskanoveller. De andra är liksom slutsålda. Nu när jag har blivit antagen även i uppföljaren vill jag såklart ha ett litet lager av ”ettan” också.

bild 2 (2)

Jag passade på att ha en liten 25-årsjubileumskampanj. Ni vet – mitt företag fyller tjugofem i år och vi firar det på olika sätt, och under ett dygn sålde jag #Älskanoveller fraktfritt. Det var några stycken som passade på. Det var smart gjort, tycker jag 😉

10636196_10152868324458288_1500674342346922421_n

Så här kommer nummer två att se ut, uppföljaren, #Älskanoveller2Ja, inte riktigt så här förstås. Detta är en symbolisk bild för den fina novellsamlingen som kommer ut efter årsskiftet.

Och när vi ändå pratar noveller och böcker. Du har väl sett den urtjusiga Bakom masken, antologin som kommer ut den 18 december? Och tre av mina noveller har blivit antagna i den!

Omslag_BM-1024x767

Ungefär så här kommer den att se ut, med ett par smärre ändringar. Den är så vacker!

bakom masken plus lug logga

Som grädde på moset kan jag berätta att samtliga fjorton novellister, tillsammans med förlaget, Whip Media AB, skänker ett väldigt stort bidrag till Läkare utan Gränser av de pengar boken förväntas dra in. Jag är jättestolt över att få vara med och bidra till detta, det ligger ju helt inom ramen för vad vi försöker göra i vårt företag – hjälpa andra, som inte har det lika bra som vi, ute i världen.

julgran beskuren

Och som den extra feta grädden, allra överst: mailet om att en långnovell, Dejting i juletid, kommer som e-novell den 19 december, alltså dagen efter.

Alltså – jag är sååå himla glad. Sååå himla glad! Minst tio av mina noveller kommer att vara utgivna inom en ettårsperiod. Om inte fler, jag har ju ytterligare några månader på mig 😉

Nej, nu pratar vi om något annat. Hänt i veckan var det visst.

SAM_6847

Något väldigt skojigt var avslutningen på vår skrivarcirkel. Några av oss träffades på en härlig italiensk restaurang och käkade gott. Och drack gott, förstås.

SAM_6848

SAM_6853

Trevligt värre, minsann! Tack bästaste Annamaya, Anita och Moa för en mysig kväll.

SAM_6862

På onsdag nästa vecka är det dags för vår Nepalkväll. Fast i Sundsvall. Närmare bestämt Spa Juniskär. Kvällen är ett samarrangemang mellan oss och Monica på Spa:t. Det är verkligen ett annorlunda arrangemang och ska bli både jätteroligt och spännande! Det blir rundvandring på spa:t, mannekänguppvisning, nepalesisk middag och tid för prat, umgänge och shopping. Två av modellerna provade kläder och accessoarer häromdagen.

SAM_6871Härliga tjejer! Och vi har ju verkligen härliga grejor, för tjejer i alla åldrar. Klicka här för att komma till vår fina hemsida.

SAM_8354-horz

I dagsläget (6 december) finns ett par platser kvar. Gå in på vår evenemangssida på Facebook, läs mer och anmäl dig till vårt fina arrangemang!

Ja, vad har hänt mer den här veckan? Jo, jag var på vår fina bokhandel i går, Vängåvan. De har julfestival och vi var fyra författare där för att prata böcker, sälja böcker och signera böcker. En mycket trevlig tillställning, må jag säga.

BOKHANDELN

SAM_6860

Mycket folk var det, som vanligt. Hm, det är faktiskt andra gången på bara ett par veckor jag är där och signerar novellsamlingar. Det kan lätt bli en mycket god vana detta, hörni.

CAM01036

Självklart ville vi posera med knodden himself – allas vår Lennart Bergström.

Ja, och i dag har jag varit ute i gästrikeskogarna och jobbat. Just nu sitter jag och maken på fina Kramsta Gästgård i Järvsö. Vi ska strax gå ner och äta deras härliga julbord och sen blir det sängsängsovasäng för i morgon förstår ni, då ska vi upp i ottan för att vara med på den fina julmarknaden på Stene Gård i Järvsö.

Vi ses där! Kram från oss.

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

4 reaktion på “Hänt i veckan

  1. Tack härliga Carina för att du är en så fin person ovh vän! Fina du!
    Lycka till i Järvsö!
    Ska bli kul att ses på onsdag!
    Kram från mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *