God bless you – 3

Vår rundvandring i området Shantinagar startade. En av prästerna först, såklart, och en annan nepales längst bak, förmodligen för att se till att turistskocken hänger med hela vägen.

CIMG8393

Kommentarer är egentligen överflödiga, det är bara att se på fotona och låta sig deprimeras.

SAM_3109

CIMG8397

CIMG8390

CIMG8389SAM_3113

Djur finns det gott om, getter, gäss, hundar och även en och annan skygg katt.

CIMG8391CIMG8386

SAM_3123

Misären är oerhörd. Människorna här är utslagna på ett eller annat sätt, utan arbete och möjlighet att ta sig in i samhället. Som jag nämnde i förra inlägget bor här mellan fem och sex tusen människor.

Det som griper oss mest är alla ungar.

CIMG8401

CIMG8414

Barn i alla åldrar. Den minsta vi såg var bara sexton dagar gammal.

CIMG8406

Pojken heter Nima Sherpa. Sherpa är både efternamnet och folkslaget. Vi gav den unga mamman tusen rupees (cirka åttio SEK) till barnet och ber till Gud och Buddha att Nima överlever och att mamman fick behålla pengarna.

CIMG8408

Är det någon som kan tala om varför man knutit snören runt barnets hand- och fotleder, mage och hals? Vi har gissat på 1) det är något religiöst 2) för att mäta barnet/se hur det växer.

Kom gärna med idéer! Vi ska fråga en vän här nere, det ska bli spännande att höra svaret.

CIMG8398

SAM_3136

CIMG8387

CIMG8399

SAM_3108

CIMG83852Den här lilla tanten kände jag igen. Jag har ett annat fot på henne, från en annan gång, ett annat år. Hon är så söt och ser så skröplig ut. Rätt som det var kom hon ut från sitt hem, påbyltad som om det vore tjugo grader kallt, och knatade iväg.

SAM_3134

Hon sade något till oss, prästen skrattade och berättade att hon skulle till kyrkan.

Döm om vår förvåning när vi en stund senare var på väg hem och passerade denna härliga kvinna (lätt att känna igen) med spänstiga och snabba steg 🙂

SAM_3143

CIMG8381

Vi kunde inte göra mer den här gången. Det var dags att säga Hej och Namasté.

CIMG8383

Jag vill säga TACK till: vänner, bekanta, taxichaufförer, kollegor och familjemedlemmar som gjorde denna vår insats möjlig. TACK för alla bidrag, stora som små (jag säger som vanligt: alla pengar är bra pengar i Nepal)! Ajj La Vjoo!

TACK till underbara kollegorna och medhjälparna Bobby och Annica – utan er har allt varit fasen så mycket besvärligare 🙂

Mina allra största hjältar just nu är trots allt de två prästerna, Bijay och Jyoti (med big reservation för stavningen). TACK för ert fantastiska arbete and God bless you!!

 

www.aynsley.se

2 reaktion på “God bless you – 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *