Över en fika – Gävle

Det har vatt en omtumlande vecka, gott folk. Fantastiskt skojig men även fruktansvärt hektisk. Jag menar – det är ju inte bara att dricka kaffe med vänner, bekanta och läsare som gör oss den äran att besöka våra releaseställen. Nej, det är ett evinnerligt räknande av böcker och kollhållande på kassan, se till att all nödvändig apparatur är laddad och klar så vi kan ta betalning via kort (och Birgitta kan facebooka … 😉 ). Och så ska vi vara presentabla – herregud, vi har alla passerat femtio för ett bra tag sen och sånt TAR TID alltså. Sen ska det vara kläder på, kläder av, taxi dit och buss hit, packa upp och packa ner, äta, diska och så måste vi ju inmundiga en aning champagne också. Eller hur!? Dygnets timmar har liksom inte räckt till.

Kort sagt – en tuff, intensiv och skitrolig vecka. Men nu räcker det! En vecka är max vad jag orkar i det här tempot. Trött är bara förnamnet, men alla superhärliga människor jag träffar och tjoar med gör att jag får extra energi.

Och så får jag naturligtvis inte glömma de underbara, superhärliga pumorna jag faktiskt blivit lite kär i, mina medkombattanter på den här resan: Carina Cefa-Örhlund och Birgitta Backlund.

SAM_6653

När de anlände Gävle måndag kväll tog Uffe och jag emot dem med champagne. Såklart.

SAM_6659

Kvällen blev lång. Väldigt lång. Vi drack skumpa, käkade och hade mycket att prata om. En veckas fikareleaser bland annat.

SAM_6696

Ojdå, det var visst fel kort. Men vi har nog låtit som de här, är jag rädd …

SAM_6691

Frisk luft är ett måste före releasefester. Och så ville jag ju visa upp fina Boulognerskogen.

IMG_2705

SAM_6712

SAM_6703

SAM_6701

Vi hann äta en god lunch på Gävles fina konserthus. På menyn erbjöds två rätter: fläsklägg med surkål och torskrygg med äggsås.

SAM_6706

Självklart drog Birgitta ner en del skratt när hon frankt beställde en torsk och två grisar. Och förklarade att galna kor var vi själva. Överhuvudtaget har vi nog fått ganska många att skratta lite extra den här veckan.

SAM_6711

Mums!

SAM_6715

Så var det då dags! Fina Lido Konditori på söder i Gävle har skyltat upp för oss.

SAM_6723

Se bara vilket fint bokbord! 

SAM_6717

SAM_6730

SAM_6713

En härlig Gävletjej kom för att hämta en tävlingsvinst, en väska sydd av rissäck. Grattis Cecilia!

www.aynsley.se

SAM_6727

SAM_6718

Ser ni vad hon har på sig då? Jo, en supersnygg t-shirt, sydd av Hope Stitching i Kathmandu, Nepal. Läs mer på min hemsida www.aynsley.se

SAM_6720

SAM_6726

SAM_6721

Tiden går fort när man har roligt och två timmar senare var det dags att packa ner böcker och attiraljer för att förflytta oss tvärs över gatan, till Bishops Arms, där boksläpparfesten skulle fortsätta ytterligare ett par timmar. Och vet ni – vi hade inte ens hunnit fika själva ännu!

SAM_6744

Min fina favoritpub hade reserverat biblioteket till oss, ställt fram plockkäk och servade oss på bästa sätt.

SAM_6737

Vår egen stand up-comedienne underhöll oss. Såklart.

asdfasg a

SAM_6746

SAM_6736

Naturligtvis blev vi kvar längre än vi tänkt oss. Det blir lätt så när man har roligt vet ni. Och när där är så många trevliga människor.

SAM_6750

Morgonen därpå var avresedag för oss alla. Tyvärr inte till Sundsvall för Carina Cefa-Öhrlund, nej hon var tvungen åka hem till Stockholm.

SAM_6751

Hejdå, Carina och tack för ett urskojigt dygn. Vi kommer att sakna dig såå mycket!

Birgitta Backlund och jag tog oss till järnvägsstationen för att åka vidare till Sundsvall och onsdagens äventyr.

SAM_6755

En korv på torget hanns med innan vi klev ombord på tåget.

Håll i er Sundsvallare – here we come!!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *