Ett globalt yrkesnätverk – världens största

Jag har förmånen att vara medlem i Rotary Club Njurunda och tyckte det skulle vara intressant att träffa Rotarymedlemmar i Kathmandu, Nepal. Om det fanns någon klubb, vill säga. Jag blev överraskad, kontaktuppgifter till klubbar i Kathmandu fyller tre sidor på Rotarys hemsida. Imponerande.

Vad Rotary är? Det är ett gigantiskt yrkesnätverk, det sägs till och med vara världens största. Man gör humanitära insatser över hela världen och deltar i ett otal projekt i många länder. Enligt den senaste statistiken jag såg finns cirka 32 000 klubbar runt om i världen.

Min nepalesiske vän Bimal kontaktade den av klubbarna som geografiskt ligger närmast det barnhem han driver, Rotary Club Jawalakhel. De har möten på söndagmorgnar och vi var välkomna att delta.

Det tar en modig timme med taxi, så vi stod ute och väntade redan klockan sju på morgonen.

SAM_2928

SAM_2929

SAM_2930En timme senare var vi framme och togs emot av representanter för Rotary Club Jawalakhel.

SAM_2942

SAM_2944

Vi bjöds på frukost och kaffe.

SAM_2955

Det var både roligt och förvånande att höra att 75% av medlemmarna är kvinnor.

SAM_2957

SAM_2954

SAM_2975

Så var det dags för möte.

SAM_2970

Klubbens fyra ledord som man inleder mötet med. Härligt, tycker jag.

SAM_2968

Jag presenterades som gäst från Rotary Njurunda, Sweden. Med största sannolikhet den första ever 🙂

SAM_2973

Dagens föredragshållare var en kanadensisk kvinna, bosatt i Kathmandu sedan nio år, som arbetat med den nya konstitutionen. Det var mycket, mycket intressant, både vi och nepaleserna fick veta höra om det politiska spelet bakom konstitutionen.

SAM_2985

Sedan var det dags för underhållning nummer två – nämligen jag. Jag fick några minuter att berätta om mig själv, min verksamhet i Nepal och Rotary Njurunda. Självklart bytte den kvinnliga presidenten och jag vimplar.

SAM_2998

Rotarypresidenten från USA väntas på besök nästa vecka. Man planerar festligheter den tionde februari och man frågade om jag är kvar då. Tyvärr inte, annars har jag nog blivit ditbjuden. Jag ombads att skriva in mig i gästboken och sedan var mötet slut.

Tack Gud, Buddha och Universum för allt trevligt och annorlunda jag har privilegiet att vara med om!

 

Ajj La Vjoo

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Ett globalt yrkesnätverk – världens största

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *