En helt vanlig superdag

Jag lever ett glamouröst liv. Superlyxigt.

p

Inte. Skojar bara.

312808_10150292084783720_327660986_n

Det är verkligen inte alla dagar jag festar till det med besök i huvudstaden, champagne och jordgubbshattkryssning. IMG_0224Tvärtom – de flesta mornar startar i morgonrock i fåtöljen och med kaffe. morning_coffee_lg-eb40e280ea6210f5647a48984b48452f

Viktigt: kaffe …

En dag som i dag, det vill säga ledig dag, var min fasta föresats att bege mig till Korpen för att träna.

how-to-deal-with-a-busy-gym-graphics-3

Det är snart tre veckor sedan senast, på grund av min envetna hosta. Men när jag såsat i fåtöljen länge nog intalade jag mig att det nog är bra för luftrören att vänta ytterligare en dag. thL0P6TAHMSo – back to the Fåtölj. En blogg blev det om gårdagens äventyr. Den urtrevliga kryssningen med 1,6 miljonersklubben. Sedan en påtår, jag kollade mail, besvarade några brev och kikade runt på Facebook. Allt till ackompanjemang till vindens brus utanför. Det har varit varmt i dag, riktigt varmt.

sol-sonrienteEn sisådär tjugofem grader. Visserligen blåste det halvstorm, men det märks inte så mycket på min uteplats som ligger skyddad mellan buskar och vägg. Böneflaggorna har virvlat böner till Universum så det räcker till hela Kathmandu, tror jag.

IMG_3567

Till brunch fixade jag mig en skål havregrynsgröt, två solrosmackor med rostbiff samt ett kokt ägg och käkade ute i solen. Sudokut fick följa med och jag slappade några timmar.

CIMG8920

Och glass, förstås. Med hallon. Bär och glass fick följa mig ut och tina lite i solen innan jag käkade. Direkt ur burken. Bara för att jag kunde.

13254078_10153762983703720_2195278631808327525_n

Iiiih – är den på riktigt? Nej, då. Det är bara en fejkorm. Men vad är det där för kryp på golvet då? Är de riktiga?

myras-linje-39452700Jo, det är de. Pyttesmå, svarta myror. De brukar hälsa på på vårkanten, kryper omkring i horder på vardagsrumsgolvet. Ibland på diskbänken. Mig stör de inte, jag vet att de försvinner om några dagar och det skulle aldrig falla mig in att hälla ut gift och sådant. De är faktiskt ganska söta när de är så här små.

Måste städa. Visst. Bokföringen för april börjar det blir bråttom med. Jodå. Jag har tolkuppdrag imorgon som måste förberedas. Jajamensan. Men allt det där får jag ta itu med senare, tänkte jag. När solen inte bränner så skönt på min blekfeta kropp längre, när det är dags att ta på lite kläder. Det är så med lediga dagar – det är mycket att göra.

9519e-thumbs-up-emoticonthumbs-up-happy-smiley-emoticon-clipart-i2clipart-royalty-free-qnn8xqdd

Men nu behöver jag förflytta mig från datorn om det ska bli gjort idag, det jag föresatt mig.

boktrave_282x442

Jag har ett par noveller och artiklar som ska skrivas. Ska försöka hinna börja senare i kväll. Har jag en himla tur blir det ett glas bubbel ute i den drygt tjugogradiga majkvällen.

1798414-origpic-36f02fDet känns ju ganska lyxigt, förstås. Men – först jobb.

imagesVi ses senare!

IMG_08252

Ledig dag. #bästadanever

www.aynsley.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *