En and, flera ändor

Jag lever i de bästa av två världar. Du som brukar läsa min blogg vet att jag tycker så. Vi bor på landet, i skogen vid en sjö. Vi har egen badvik, en underbar altan och massor med skog omkring oss. Men – du som känner mig vet även att hur underbart jag än tycker detta är måste jag få trampa asfalt från och till för att inte få så kallad lappsjuka.

Sagt och gjort. Jag packade nattväskan och släpade den och maken på tåget de tjugo milen ner till storstan Gävle.

Vi checkade in på Elite Grand Hotel, den vackra gamla byggnaden nere vid Gavleån.

Sedan var det bara att göra stan med bästa vännerna.

Efter onsdagsbubbel hos Elsa drog vi brudar på bio.

Mamma Mia! Tvåan är, enligt mitt tycke, bättre än ettan. Bara det att se och höra Cher sjunga ABBA-låtar var helt klart värt kostnaden för biobiljetten.

Tiden går fort när man har roligt, det kan jag skriva under på. Dagen därpå var det dags att äntra Korståget igen och bege oss norrut. Väl hemma pratade vi om att åka iväg igen, kanske campa? Men jag tycker det känns lite för mycket att åka iväg och tälta när vi bor så fint vid badsjö och allt. ”Kan vi inte slå upp tältet nere vid sjön?” frågade jag maken.

Det tyckte även han. Så från hotellnatt och skumpa till tältnatt och varmkorv.

Och så underbart att kliva raka vägen från tältsängen ner till sjön för morrondoppet.

Idag har vi haft finfrämmande.

Familjen And kom och hälsade på. Mamma And satt kvar nere vid stranden och höll koll på läget medan de små var nyfikna på vårt tält. En av dem försökte tugga i sig det gröna tältsnöret, men gav snart upp.

Så småningom gled de iväg ut mot nya äventyr.

 

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *