#Blogg100 / 5 Det är omöjligt att sluta …

Jag brukar undvika sådana där ”dagar”.

Ni vet; Mors dag, Fars dag, Alla hjärtans dag, Kanelbullens dag, etc. Klart jag försöker komma ihåg min egen mor just på hennes dag, annars blir hon kanske ledsen och naturligtvis får maken en extra puss den 14 februari, men jag anser faktiskt att det mest är kommersiella skitjippon.

Pengar, pengar, pengar. Jodå, jag vet. Allt går ut på pengar. Alla vill ha. Alla behöver. Så även jag. Visst – jag erkänner villigt. Även jag driver affärer och annonserar kanske om Mors dag när den närmar sig. Men då tänker jag så här, att handlar man något av mig till sin mamma gynnar man även en annan mamma i en annan del av världen. En kvinna som förmodligen aldrig hört talas om evenemang som Mors dag, men som för varje smycke hon trär eller väska hon syr får någon krona till sig och sina barn.

10685204_825252970842754_912583057_n

Sådant gillar jag.

Till saken nu! Jag sitter och jobbar med hemsidan (fixar storrea inför min Nepalresa) och har lite bakgrundsljud i form av TV4:s morgonprogram. Just nu brinner det på deras spis, i direktsändning, olja och ostkrokar har tagit eld, men det ordnar sig säkert.

(Fotot har jag snott av Gun-Britt Andersson på Facebook)

(Fotot har jag snott av Gun-Britt Andersson på Facebook)

Hur som helst fick jag veta att det är Ostkrokens dag. Och vet ni – den dagen  kan jag mycket väl tänka mig att fira.

IMG_2064

Jag och maken som inte ätit snacks på flera dagar (vi vill se vår midja ett tag till) kommer i kväll att ha giltig anledning till frosseri och en hel del vällust (där fick jag in ett par dödssynder också … ). Och jag håller helt och hållet med Maria Montazami – det är omöjligt att äta en. Man kan helt enkelt inte sluta äta dem.

ostkrok

Mot ostkroksaffären!

IMG_2654

Vi hörs igen i morgon. Om jag återhämtat mig från ostkrokskoman 😉

 

 

www.aynsley.se 

10 reaktion på “#Blogg100 / 5 Det är omöjligt att sluta …

  1. Åhhhh, här finns inte ”äkta” ostkrokar utan en grekisk variant som inte smakar som den ska. Det ska vara cheeze doodles! Snart är det turistsäsong dock och då tar turistsupermarketen hem cheeze doodles.

  2. Jag missade ostkroksdagen igår så jag tänker ta igen den ikväll. 😉 🙂 Såg att de sålde en stor påse ostbågar för bara tio kronor i en videobutik inne i stan. 🙂

    Ha en bra helg! /Anna-Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *