#Blogg100 / 32 Äntligen!!!

Äntligen kom då stunden vi väntat på, den egentliga anledningen till resan. Mötet med girlsen på barnhemmet. Nu för tiden kommer vi hit även för att träffa vänner, köpa hem hantverk samt försöka göra något litet för kvinnor och barn. Men, sanningen att säga, vore det inte för charmtrollen på flickhemmet kanske jag inte åkte hit fler gånger utan importerade via ombud i stället. Jag vet faktiskt inte.

Jag fick ju så att säga sju ungar på halsen när jag fyllde femtio och volontärade här. De har – självklart – en speciell plats i mitt hjärta, för alltid. Även den flicka som inte längre finns kvar på hemmet, lilla Karma.

SAM_8099

Vi hade tänkt promenera kilometrarna ut till barnhemmet men jag kände mig tömd på energi och orkade inte med värmen och trafiken. Vi tog en taxi och reflekterade över hur finklädd den unge chauffören var. Randig snygg skjorta och förmodligen de finaste byxorna han ägde, kritstrecksrandiga. Mycket riktigt, när vi närmade oss slutmålet berättade han stolt att han var alldeles ny. Vi berättade att han är en mycket bra chaufför och önskade lycka till i den fortsatta karriären.
SAM_8104 mindre

Hallo there, girls!CIMG6089

Ojdå, vi avbröt visst mitt i ett spel 🙂CIMG6079

Den obligatoriska fotograferingen och utlåningen av kamera.CIMG6064Manitha försöker tappert lära Mam en avancerad dans.

CIMG6067

En alldeles egen pepparkaksgubbe har jag lyckats hitta. Jag tror den här dressen kommer från Home Maid Gävle 🙂

CIMG6097

CIMG6093

SAM_8102

SAM_8148Manitha ville spela bordtennis med Bobby-Sir. Och fler ville vara med.

CIMG6146Riktigt duktiga är de, hjärtetrollen.

SAM_8097

Verksamheten har nyligen flyttat in i ett nytt fint hus med en stor bakgård där man ska anlägga trädgård. Vi vet att de redan fått massor av frön och sådant att plantera men tänkte att det finns säkert behov av mer. Maken har varit Sundsvall runt och tiggt allt han orkat. Tack Bauhaus Sundsvall, Plantagen Sundsvall och K-rauta Sundsvall!

Stort tack även till Peter på Bilfinger AB som skickade med ”trädgårdshandskar” till alla!

SAM_8126

Förutom bönor och andra sådana nyttigheter fick flickorna varsin påse med blomfröer. De valde själva mellan lupin, solros, lejongap etc. Uppdraget är att själva plantera sin blomma, rensa, vattna och sköta om. De har lovat att visa resultatet när vi kommer hit i höst 🙂

SAM_8128

En av flickorna var purken och jag frågade föreståndaren varför hon blev så sur. Svaret var att hon trodde hon skulle vara tvungen att gå ut och gräva och plantera på direkten, i 25-gradig värme. Se bara så glad hon blev när hon insåg att hon kunde skjuta upp jobbet till en annan vecka 🙂

SAM_8123

Föreståndaren kollade på påsarna och konstaterade att allt verkar odlingsbart även i Gokarna.

SAM_8130

Det visade sig att trädgårdshandskarna även kan användas som cykelhandskar. Och föreståndaren undrade om det var okej att han tog sig ett par motorcykelhandskar. Självklart.

Tjejerna var ivriga att prova handskarna. Och jag tror att de ville visa Mam and Sir hur duktiga de är att gräva 🙂

SAM_8138

Aliza var rädd att de fina vantarna skulle bli smutsiga, men jag intygade att det var helt okej.

SAM_8144

CIMG6136

Tyvärr blev vi inte så långvariga. Min mage kändes orolig och vi åkte hem efter bara någon timme. Vi stannade till för lunch på Garden Kitchen i Boudhanath, jag käkade tomatsoppa och drack en cola för att om möjligt få lite energi.

SAM_8177

Men när vi kom hem hjälpte ingenting längre och jag förstod varför jag känt mig så hängig hela dagen. Under eftermiddagen fanns bara två lägen, hopkrupen i fosterställning i sängen eller framstupa sidoläge i badrummet. Men allt har en ände, så även bad things. Efter en natts god och tung sömn vaknade jag till en ny, kräkfri dag. Visserligen tung, mosig och lätt illamående, men frisk ändå.

Så – ett nytt äventyr kan börja! Love my life!

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

4 reaktion på “#Blogg100 / 32 Äntligen!!!

  1. Oj, Nepal!! Det är ju långt borta det, må jag säga…Du verkar ha ett riktigt spännande liv! 🙂 Och en inspirerande blogg också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *