#Blogg100 / 41 Bokmässa!

Detta blogginlägg är en hyllning ett alldeles nytt fenomen – Bokmässan i Dalarna. Ett mycket trevligt förstagångsarrangemang som jag hade den äran att besöka den 21 mars. Det är tre personer: Mia Bergman, Helene Kolseth och Jonas Gustavsson som är fixarna.

980

Foto: Dalademokraten

980 (1)

Foto: Dalademokraten

Och jodå, du ser rätt. Självaste Björn Ranelid var topptalaren (såklart) på mässan. Jonas bjöd dit honom och han kom. Schysst.

CIMG6040Självklart fångar man (läs: jag) upp celebriteterna när de praktiskt taget korsar ens väg. Men – kom du också nudådå Anna Keiler! Det är ju Björne ju …

CIMG6041

Det verkade som om Faluborna gått man ur huse för att besöka mässan. De var väl nyfikna förstås.

bild (42)as

Själv bokade jag mitt bokbord redan i september, när jag träffade arrangören Mia Bergman på den stora bokmässan i Göteborg.

SAM_5383

Och jo, Björn och jag och umgicks redan på den tiden  😉

SAM_7770

Maken med vårt fina bokbord.

SAM_7772

SAM_7771

Självklart hade vi även med en del fina varor från Nepal – de hör ju liksom ihop med vår bloggbok och vårt varumärke Ajj La Vjoo. 

SAM_7773

Och såklart sålde vi en hel del av författarkollegan Birgitta Backlunds gripande självbiografi.

CIMG6026

På sådana här arrangemang träffar man självklart en mängd bekanta, både författare och Nepalvänner. Här Anne-Marie Schetlejn, som skriver uppföljaren till sin fina roman Döden kvittar det lika, som jag hade äran att recensera i höstas.

SAM_7809

Fina förlagschefen Alwa Woxlin från Bollnäs var där med ett gäng av sina författare. De ordnade till och med ett boksläpp dagen till ära.

CIMG6028

Här finaste Barbro Grind, som jag träffade förra året på det barnhem i Nepal där jag var volontär för tre år sedan. En ny författarvän dök också upp, Karin Backström.

CIMG6030

SAM_7768

Jag och Barbro.

SAM_7811

Novellistkollegan Anna Keiler. Förutom sin insats i #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige har hon även skrivit en roman.

SAM_7807

Och se, vem som kom och busade. Frida Arwén Rosenlund, författare och förläggare. Mörkersdottir Förlag. Jag har förresten fått en novell utgiven där; ”En för alla, alla för en”, i antologin Som en tjej. 

SAM_7779

En god tomatsoppa med bröd och dryck bjöds vi utställare på. Hur visste de att det är min favvosoppa? Generalrep inför Nepal och Kathmandu, där jag äter väldigt mycket tomatsoppa.

SAM_7795Jag hade femton minuter i rampljuset i Röda rummet för att berätta om mitt författarskap. Maken kom inte in så han stod utanför och fotade. Jag berättade, såklart, om alla mina novellsamlingar och läste ur min bloggbok Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. 

CIMG6022

CIMG6035

Ett helt gäng med böcker fick jag äran att sälja och signera till lässugna dalmasar och kullor.

SAM_7778

SAM_7769Jag och Karin Backström.

SAM_7781

Anna Keilers fina bokbord.

SAM_7775

Tv var där, här pratar de lite vid Bokförlaget K&R, Alwa Woxlin.

Och tänk att jag lyckades komma med i tv-sändningen.

bild 3Jag tjoade med Anna och då filmade de.

bild 1Och i slutet av sändningen visades en fin bild på den älskade ungen Aliza och Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. 

SAM_7783Författarna Frida Andersson Johansson och Emma Askling.

SAM_7784Anne-Marie Schetleijn och Gabriella Ullberg Westin.

Självklart blev det lite fest och mingel efteråt.

SAM_7821

SAM_7832

SAM_7830

SAM_7817

Allt trevligt har ett slut – så även bokmässor i Dalarna. Nu bär det av hemåt för att packa inför en tvåveckors tripp till Nepal.

Namasté!

www.aynsley.se

En reaktion på “#Blogg100 / 41 Bokmässa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *