#Blogg100 / 11 På turné igen

I morgon bär det av till Umeå. Bokbord vid den fina Litteraturfestivalen är bokat sedan länge. Där ska jag stå i två dagar och tjöta med folk, förhoppningsvis både sälja och signera egna böcker och självklart handla en del.

littfest-logo2015-cmyk

Jag är inte ensam vid bordet, jag delar det med Stockholmsförfattarinnan Birgitta Backlund. Det är inte första gången vi är på turné tillsammans. Du minns kanske när vår gemensamma novellsamling Över en fika kom ut på senhösten? Birgitta, jag och Carina Cefa-Öhrlund turnerade med våra böcker och antologier både i södra Norrland och Skåne. Och nu är det som sagt Umeås tur.

Littfesten är slut på lördag kväll men vi fortsätter vårt njutningsfyllda arbete ytterligare några dagar. Söndag morgon bär det av mot Vännäs, förort till Umeå, för gudstjänst i Missionskyrkan och senare under dagen ett eget event. Birgitta föreläser om Mitt Sverige, hon kommer att berätta om det fattigsverige hon växte upp i, hur hon blev våldtagen som barn, prostituerad som tonåring och av svenska pressen utnämnd till landets gangsterdrottning innan hon ens fyllt tjugo år. Ett tragiskt och gripande människoöde. Du som fortfarande inte läst hennes självbiografi – gör det! Den heter Blondie och blev en bästsäljare när den kom ut för fyra år sedan.

Blondie[ omslag]

Jag kommer att berätta om Mitt Nepal, visa bilder från Himalaya och Kathmandu, låta åhörarna möta gatubarn och hälsa på i barnhem och skolor. Självklart kommer jag att ha en mängd vackra saker från Nepal med mig till försäljning. Och min bloggbok, Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepalsåklart.

På måndag är vi ledig. I alla fall på förmiddagen. Måndag eftermiddag bär det av mot Bishops Arms i Umeå där vi ska ha boksignering hela kvällen. Har Umeå tur blir det standup-föreställning också. Jag berättar inte mer – kom själv så får du se 😉 Vi kommer dit vid femtiden och stannar så länge man vill ha oss kvar.

Tisdag kommer vi nog att sova större delen av dagen. Man blir trött av att turnéra. Så är det. Klockan 18.00 gör vi vårt sista framträdande i Umeå, i alla fall för den här gången. Vi har den stora äran att få besöka Kafé Station och deras fina konsertsal, där vi återigen ska visa våra bilder och berätta om vårt fattigsverige och Nepal.

Och vet ni – klockan 21.47 ska vi sitta på södergående tåg. Då lämnar vi Björkarnas stad och rullar mot Sundsvall respektive Stockholm. Flera erfarenheter och många kontakter rikare.

 

 

www.aynsley.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *