Flygande buskar

Dagen innan makens föllsedag var vi på väg hem från Kiti, grannbyn där vi införskaffat jordgubbstårta, champagne och annat. Självklart missade vi bussen med ett par minuter och beslutade att gå hem, trots hetta och livligt trafikerad landsväg. Det finns ingen trottoar och man har vänstertrafik, så det gäller att tänka sig för när man är ute i trafiken.

cimg9267

Det blåste ganska friskt och fläktade skönt. Nästan hemma vid avtagsvägen mot lägenheten såg jag något stort rulla med blåsten, på fältet till höger om oss. Jag frågade maken vad i hela friden det var och han svarade att det var en torrbuske. Det kom bilar längre fram i mötande körfält och jag hörde fordon komma bakom oss samtidigt som vinden förde med sig den enorma busken mot vägen. Vid det här laget vet vi hur fort man kör här, hjärtat började slå hårdare och jag tänkte det här går inte väl.

sam_6648

Maken gick framför mig på vägrenen. ”Gå in på sidan!” ropade jag och för en gångs skull frågade han inte ”Varför då?”, utan steppade raskt ut på närliggande fält med mig efter. 

sam_6647

Cirka trettio meter framför oss låg den taggiga jättebollen nu mitt på vägen och den första bilen bakom oss, typ en stor stadsjeep, bromsade så det skrek i asfalten och lämnade efter sig ett stort svart rökmoln. Nästa bil lär ha haft en skicklig förare som undvek en krock i den relativt höga farten, han väjde ut mot åkern till vänster och jag tackade Universum att det inte var just där vi stod. Under tiden passerade mötande trafik, bil nummer två backade och åkte vidare och sedan den bastanta damen i jeepen plockat bort buskaget från kofångaren åkte även hon.

sam_6646

Allt såg ut som vanligt igen. Förutom de svarta spåren i asfalten och den farliga, flygande jättebusken hon ilsket knuffat iväg.  

Jag var glad att vi klarade oss helskinnade från den otäcka incidenten och maken var glad att han – den gamle deltidsbrandmannen – slapp göra en insats under semestern. Och att vi dessutom hade möjlighet att fira hans stora dag, hela och välmående,

Tack Universum!

 (Fotona på jättebusken tog vid dagen därpå.)

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *